Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte gaat pas dinsdag om 17 uur naar de koning. Het bezoek, dat voor maandag was gepland, wordt met een dag uitgesteld.

Vande Lanotte bood vorige week donderdag zijn ontslag als bemiddelaar aan de koning aan nadat zijn nota over de staatshervorming niet door alle onderhandelende partijen was aanvaard als onderhandelingsbasis.

Sindsdien houdt de vorst het ontslag in beraad. De koning heeft de afgelopen dagen geen andere audiënties gehouden. Hij heeft naar verluidt aan Vande Lanotte een advies gevraagd over hoe het
nu verder moet.

De ontslagnemende bemiddelaar heeft daarvoor discrete contacten, maar de verslechterde gezondheidstoestand van zijn moeder heeft dat werk tijdens het afgelopen weekeinde vertraagd.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte gaat pas dinsdag om 17 uur naar de koning. Het bezoek, dat voor maandag was gepland, wordt met een dag uitgesteld.Vande Lanotte bood vorige week donderdag zijn ontslag als bemiddelaar aan de koning aan nadat zijn nota over de staatshervorming niet door alle onderhandelende partijen was aanvaard als onderhandelingsbasis. Sindsdien houdt de vorst het ontslag in beraad. De koning heeft de afgelopen dagen geen andere audiënties gehouden. Hij heeft naar verluidt aan Vande Lanotte een advies gevraagd over hoe het nu verder moet. De ontslagnemende bemiddelaar heeft daarvoor discrete contacten, maar de verslechterde gezondheidstoestand van zijn moeder heeft dat werk tijdens het afgelopen weekeinde vertraagd.