Kersvers koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte noemt zijn opdracht misschien de moeilijkste van zijn hele loopbaan.

Kort na zijn aanstelling door de vorst gaf Vande Lanotte donderdagavond een korte persconferentie in de Senaat. Hij noemde het herstellen van het vertrouwen en het objectiveren van een aantal voorstellen essentiële voorwaarden om tot een effectieve dialoog te komen.

Vande Lanotte zal niet alleen met de verschillende partijen praten, maar ook met het Planbureau en de Nationale Bank. Eén van de onderdelen van zijn opdracht is het nagaan van de gevolgen van de voorstellen voor een herziene financieringswet.

Vande Lanotte verklaarde ervan overtuigd te blijven dat een staatshervorming nodig is om de sociaal-economische en maatschappelijke uitdagingen van het land aan te pakken.

De bemiddelaar zegt zich niet te zullen laten opsluiten in een werkwijze of timing. Op 2 november brengt hij een eerste maal verslag uit bij de koning. Tot zolang zal hij zich van elke commentaar onthouden.

Kersvers koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte noemt zijn opdracht misschien de moeilijkste van zijn hele loopbaan. Kort na zijn aanstelling door de vorst gaf Vande Lanotte donderdagavond een korte persconferentie in de Senaat. Hij noemde het herstellen van het vertrouwen en het objectiveren van een aantal voorstellen essentiële voorwaarden om tot een effectieve dialoog te komen.Vande Lanotte zal niet alleen met de verschillende partijen praten, maar ook met het Planbureau en de Nationale Bank. Eén van de onderdelen van zijn opdracht is het nagaan van de gevolgen van de voorstellen voor een herziene financieringswet.Vande Lanotte verklaarde ervan overtuigd te blijven dat een staatshervorming nodig is om de sociaal-economische en maatschappelijke uitdagingen van het land aan te pakken. De bemiddelaar zegt zich niet te zullen laten opsluiten in een werkwijze of timing. Op 2 november brengt hij een eerste maal verslag uit bij de koning. Tot zolang zal hij zich van elke commentaar onthouden.