Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) bezorgt zijn voorstel van werkwijze en timing dinsdagavond of woensdagmorgen aan de zeven partijen die onderhandelen over een staatshervorming.

Vande Lanotte kreeg van het paleis onder meer de opdracht na te gaan wat de gevolgen zijn van de voorstellen inzake de financieringswet voor de verschillende overheden. Hij doet dat in samenwerking met de Nationale Bank en het Planbureau.

Maandag maakte Vande Lanotte bekend dat hij aan een procedure zou werken voor het verdere verloop van zijn opdracht nadat hij vrijdag, zaterdag en zondag de voorzitters van de zeven partijen (N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen!) had ontmoet.

Vande Lanotte kondigde dinsdag aan dat hij een voorstel van werkwijze aan de zeven partijen zal overmaken. Hij hoopt in de loop van donderdag aan het Planbureau en de Nationale Bank zijn voorstellen en modellen ter berekening voor te kunnen leggen.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) bezorgt zijn voorstel van werkwijze en timing dinsdagavond of woensdagmorgen aan de zeven partijen die onderhandelen over een staatshervorming.Vande Lanotte kreeg van het paleis onder meer de opdracht na te gaan wat de gevolgen zijn van de voorstellen inzake de financieringswet voor de verschillende overheden. Hij doet dat in samenwerking met de Nationale Bank en het Planbureau.Maandag maakte Vande Lanotte bekend dat hij aan een procedure zou werken voor het verdere verloop van zijn opdracht nadat hij vrijdag, zaterdag en zondag de voorzitters van de zeven partijen (N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen!) had ontmoet.Vande Lanotte kondigde dinsdag aan dat hij een voorstel van werkwijze aan de zeven partijen zal overmaken. Hij hoopt in de loop van donderdag aan het Planbureau en de Nationale Bank zijn voorstellen en modellen ter berekening voor te kunnen leggen.