Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft maandag voor de derde maal verslag uitgebracht bij koning Albert. Na afloop meldde het paleis dat Vande Lanotte zijn opdracht voortzet.

Volgens het hof heeft de bemiddelaar meer bepaald verslag uitgebracht over zijn vorderingen op het vlak van de financieringswet en over de bevoegdheidsoverdracht. Vande Lanotte zet zijn opdracht voort, ook op de andere domeinen van zijn opdracht, zo meldde het paleis na afloop in een mededeling.

Praat opnieuw met Franstalige partijen

Vande Lanotte slaagde er vorige week in de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over een staatshervorming weer rond de tafel te krijgen op basis van zijn compromisvoorstel.

De bemiddelaar praatte donderdag met PS, CDH en Ecolo en vrijdag met N-VA, CD&V, SP.A en Groen! Vande Lanotte blijft voorlopig per taalgroep onderhandelen.

Maandagnamiddag vanaf 13.30 uur ziet hij weer de Franstalige partijvoorzitters. Dinsdagnamiddag zijn de Vlaamse partijvoorzitters aan de beurt.

Infosessie financieringswet

Vande Lanotte liet zondag weten dat hij maandag in de Senaat ook een extra infosessie inlast voor de financiële experts van de zeven partijen. Reden volgens de bemiddelaar is dat er nog een hele reeks vragen en onduidelijkheden waren bij en over zijn voorstel.

Tijdens de vergadering zal het voorstel van financieringswet 'regel per regel' worden ontleed, aldus de bemiddelaar. Ook specialisten
van de Nationale Bank en het Planbureau zullen mee aan tafel schuiven.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft maandag voor de derde maal verslag uitgebracht bij koning Albert. Na afloop meldde het paleis dat Vande Lanotte zijn opdracht voortzet.Volgens het hof heeft de bemiddelaar meer bepaald verslag uitgebracht over zijn vorderingen op het vlak van de financieringswet en over de bevoegdheidsoverdracht. Vande Lanotte zet zijn opdracht voort, ook op de andere domeinen van zijn opdracht, zo meldde het paleis na afloop in een mededeling. Praat opnieuw met Franstalige partijenVande Lanotte slaagde er vorige week in de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over een staatshervorming weer rond de tafel te krijgen op basis van zijn compromisvoorstel. De bemiddelaar praatte donderdag met PS, CDH en Ecolo en vrijdag met N-VA, CD&V, SP.A en Groen! Vande Lanotte blijft voorlopig per taalgroep onderhandelen. Maandagnamiddag vanaf 13.30 uur ziet hij weer de Franstalige partijvoorzitters. Dinsdagnamiddag zijn de Vlaamse partijvoorzitters aan de beurt.Infosessie financieringswetVande Lanotte liet zondag weten dat hij maandag in de Senaat ook een extra infosessie inlast voor de financiële experts van de zeven partijen. Reden volgens de bemiddelaar is dat er nog een hele reeks vragen en onduidelijkheden waren bij en over zijn voorstel.Tijdens de vergadering zal het voorstel van financieringswet 'regel per regel' worden ontleed, aldus de bemiddelaar. Ook specialisten van de Nationale Bank en het Planbureau zullen mee aan tafel schuiven.