Door enkele rake sneren heeft De Wever volgens Van Rompuy twijfels gezaaid "die de Franstaligen nog altijd de hoop zullen geven dat CD&V overstag gaat en toch mee stapt in een nieuwe 'bric-à-brac' Leterme III zonder staatshervorming en splitsing van BHV".

In een blog op zijn website hekelt Van Rompuy dat De Wever in de weekendinterviews opnieuw zijn pijlen richt op CD&V. Vooral de passages over de "verwarrende signalen" van CD&V zitten hem hoog. Als Franstalige zou De Wever daar naar eigen zeggen alleen uit kunnen concluderen dat Leterme doorgaat als premier.

"Wat wil je dan, Bart? ", reageert Van Rompuy in het stuk. "Dat Leterme ontslag neemt in lopende zaken? Heeft Beke er niet alles aan gedaan om tot oplossingen te komen in nauw overleg met jou? Waar zijn we deloyaal geweest ten aanzien van de Vlaamse stellingen en Octopus? "

Volgens Van Rompuy hebben de aanslepende onderhandelingen geen nood aan kartels of Vlaamse frontvorming. "Wel loyale samenwerking tussen de Vlaamse partijen. N-VA en CD&V zijn hierin bondgenoten", aldus de christendemocraat, die de indruk heeft dat De Wever "weer op de electorale toer is".

N-VA pleit de jongste weken voor een front met CD&V en Open Vld, maar onder meer CD&V-staatssecretaris Etienne Schouppe heeft die optie al uitdrukkelijk van de hand gewezen. (Belga)

Door enkele rake sneren heeft De Wever volgens Van Rompuy twijfels gezaaid "die de Franstaligen nog altijd de hoop zullen geven dat CD&V overstag gaat en toch mee stapt in een nieuwe 'bric-à-brac' Leterme III zonder staatshervorming en splitsing van BHV". In een blog op zijn website hekelt Van Rompuy dat De Wever in de weekendinterviews opnieuw zijn pijlen richt op CD&V. Vooral de passages over de "verwarrende signalen" van CD&V zitten hem hoog. Als Franstalige zou De Wever daar naar eigen zeggen alleen uit kunnen concluderen dat Leterme doorgaat als premier. "Wat wil je dan, Bart? ", reageert Van Rompuy in het stuk. "Dat Leterme ontslag neemt in lopende zaken? Heeft Beke er niet alles aan gedaan om tot oplossingen te komen in nauw overleg met jou? Waar zijn we deloyaal geweest ten aanzien van de Vlaamse stellingen en Octopus? " Volgens Van Rompuy hebben de aanslepende onderhandelingen geen nood aan kartels of Vlaamse frontvorming. "Wel loyale samenwerking tussen de Vlaamse partijen. N-VA en CD&V zijn hierin bondgenoten", aldus de christendemocraat, die de indruk heeft dat De Wever "weer op de electorale toer is". N-VA pleit de jongste weken voor een front met CD&V en Open Vld, maar onder meer CD&V-staatssecretaris Etienne Schouppe heeft die optie al uitdrukkelijk van de hand gewezen. (Belga)