'Nooit waren er zoveel actualiteitsdebatten, mondelinge vragen en interpellaties', schrijft hij op zijn website.

Als commissievoorzitter daagt Van Rompuy de drie klagende fractieleiders uit 'te zeggen waar ik het democratisch controlerecht heb gefnuikt en welk debat of welke interpellatie ik heb verhinderd'.

'Gretig dwarsbomen oppositie'
Open VLD, LDD en Groen! hekelden donderdag op een gezamenlijke persconferentie dat de Vlaamse meerderheid 'alles in het werk stelt om het democratisch controlerecht tegen te werken'.

Ze zien 'duidelijk verontrustende symptomen die wijzen op een te gretig dwarsbomen van de oppositie, zeker door bepaalde ministers en door sommige commissievoorzitters'.

Zetbaas van de Vlaamse regering

Maar die uithaal laat Van Rompuy niet over zich heengaan. 'Als ik een zetbaas ben van de Vlaamse regering, geef mij dan enkele concrete voorbeelden', reageert hij.

'Als dat zo is, wil ik er gerust mee stoppen als voorzitter, want voor mij is het parlement altijd het forum bij uitstek geweest van de oppositie. Als voorzitter wil ik hierover blijven waken.' Waarop hij besluit: 'Graag een antwoord.' (Belga/SD)

'Nooit waren er zoveel actualiteitsdebatten, mondelinge vragen en interpellaties', schrijft hij op zijn website. Als commissievoorzitter daagt Van Rompuy de drie klagende fractieleiders uit 'te zeggen waar ik het democratisch controlerecht heb gefnuikt en welk debat of welke interpellatie ik heb verhinderd'. 'Gretig dwarsbomen oppositie' Open VLD, LDD en Groen! hekelden donderdag op een gezamenlijke persconferentie dat de Vlaamse meerderheid 'alles in het werk stelt om het democratisch controlerecht tegen te werken'. Ze zien 'duidelijk verontrustende symptomen die wijzen op een te gretig dwarsbomen van de oppositie, zeker door bepaalde ministers en door sommige commissievoorzitters'. Zetbaas van de Vlaamse regering Maar die uithaal laat Van Rompuy niet over zich heengaan. 'Als ik een zetbaas ben van de Vlaamse regering, geef mij dan enkele concrete voorbeelden', reageert hij. 'Als dat zo is, wil ik er gerust mee stoppen als voorzitter, want voor mij is het parlement altijd het forum bij uitstek geweest van de oppositie. Als voorzitter wil ik hierover blijven waken.' Waarop hij besluit: 'Graag een antwoord.' (Belga/SD)