Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) wil de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar verlagen tot 58, dus tegen de stroom van de huidige hervormingen in. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Ik weet dat op het laatste moment nog allerlei groepen een uitzondering willen bekomen, maar dan vergissen ze zich", reageerde Pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op de VRT-radio.

Het kernkabinet buigt zich donderdag opnieuw over de pensioenhervormingen. Volgens Het Laatste Nieuws eist CDH-minister Milquet dat de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar verlaagd zou worden, aangezien ook zij een zwaar en risicovol beroep uitoefenen.

"Beslissen om twee jaar minder te werken, zit er helaas niet in", reageerde Van Quickenborne. "Ik denk dat compromissen gesloten moeten worden, maar niet ten koste van alles." Voor hem moet de gemiddelde verhoging van de pensioenleeftijd met twee jaar "zo goed mogelijk gehandhaafd worden." (Belga/TE)

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) wil de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar verlagen tot 58, dus tegen de stroom van de huidige hervormingen in. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. "Ik weet dat op het laatste moment nog allerlei groepen een uitzondering willen bekomen, maar dan vergissen ze zich", reageerde Pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op de VRT-radio. Het kernkabinet buigt zich donderdag opnieuw over de pensioenhervormingen. Volgens Het Laatste Nieuws eist CDH-minister Milquet dat de pensioenleeftijd voor brandweerlui met twee jaar verlaagd zou worden, aangezien ook zij een zwaar en risicovol beroep uitoefenen. "Beslissen om twee jaar minder te werken, zit er helaas niet in", reageerde Van Quickenborne. "Ik denk dat compromissen gesloten moeten worden, maar niet ten koste van alles." Voor hem moet de gemiddelde verhoging van de pensioenleeftijd met twee jaar "zo goed mogelijk gehandhaafd worden." (Belga/TE)