De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en zijn voorganger Stefaan De Clerck (CD&V) zitten broederlijk naast elkaar en drinken een koffie op een rode zetel in de gang van de Kulak. Een opmerkelijk campagnefoto want de relatie tussen de twee politici is alles behalve hartelijk.

"Over een ding zijn ze het eens", luidt de slogan onderaan de affiche. Hiermee verwijst ze naar de politieke strubbelingen die ontstonden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Ondanks een persoonlijke overwinning voor de Clerck, ging Van Quickenborne toch met de burgemeesterssjerp lopen. De Open VLD'er sloot een coalitie met SP.A en N-VA waardoor de CD&V van De Clerck naar de oppositie werd verbannen.

De ontgoocheling bij De Clerck was enorm. Hij verweet Van Quickenborne de stem van de kiezer naast zich neergelegd te hebben. Van Quickenborne zelf beschouwde zijn zet als een normaal politiek spel na de verkiezingen.

'Spielerei'

Beide mannen studeerden rechten aan de Kulak, een campus van de KuLeuven, en waren bereid mee te werken aan deze ludieke campagne. "Ik heb het met plezier gedaan", reageert De Clerck op deredactie.be. "Het is slechts een spielerei".

De Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en zijn voorganger Stefaan De Clerck (CD&V) zitten broederlijk naast elkaar en drinken een koffie op een rode zetel in de gang van de Kulak. Een opmerkelijk campagnefoto want de relatie tussen de twee politici is alles behalve hartelijk. "Over een ding zijn ze het eens", luidt de slogan onderaan de affiche. Hiermee verwijst ze naar de politieke strubbelingen die ontstonden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Ondanks een persoonlijke overwinning voor de Clerck, ging Van Quickenborne toch met de burgemeesterssjerp lopen. De Open VLD'er sloot een coalitie met SP.A en N-VA waardoor de CD&V van De Clerck naar de oppositie werd verbannen. De ontgoocheling bij De Clerck was enorm. Hij verweet Van Quickenborne de stem van de kiezer naast zich neergelegd te hebben. Van Quickenborne zelf beschouwde zijn zet als een normaal politiek spel na de verkiezingen.Beide mannen studeerden rechten aan de Kulak, een campus van de KuLeuven, en waren bereid mee te werken aan deze ludieke campagne. "Ik heb het met plezier gedaan", reageert De Clerck op deredactie.be. "Het is slechts een spielerei".