In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 lijken de grote partijen stilaan hun pionnen te verschuiven om in elke (middel)grote stad een stemmenkanon te hebben. N-VA'ster Zuhal Demir trok al van het N-VA van Bart De Wever naar Genk. Ook Meryame Kitir trok naar Gent en verhuisde daarvoor uit Maasmechelen.

Ook voor Johan Van Overtveldt gaan die geruchten de ronde. De minister van Financiën woont nu in Kapellen, waar ook Dirk Van Mechelen (Open Vld) en Van Overtveldts partijgenoot Valerie Van Peel huizen, maar zou door de partijtop naar Mechelen gesommeerd worden. Daar kan hij de degens kruisen met kleppers als burgemeester Bart Somers (Open Vld), Kristof Calvo (Groen) en Caroline Gennez (sp.a).

'In 2018 is er veel mogelijk'

Ferry Comhair, woordvoerder van Van Overtveldt, ontkent aan Newsmonkey dat die plannen nu al op tafel liggen. 'Er zijn geen plannen om dat te doen, en als het dat zo is, zullen we het wel laten weten. Er ligt niets op tafel om te verhuizen, laat staan naar Mechelen. Hij heeft ooit tien jaar in die stad gestudeerd, maar meer banden zijn er niet. En er is wel ooit ten huize Van Overtveldt gesproken over een verhuis, maar zeker niet concreet en zeker niet precies naar Mechelen', verduidelijkt Comhair. Ook het hoofdkwartier van N-VA is eerder ontkennend: 'Er is veel mogelijk voor 2018, maar voorlopig is er helemaal geen duidelijkheid. Ik vrees dat komkommertijd er zit aan te komen, en men dit nu wat aandikt', zegt de N-VA-partijwoordvoerder. (BELGA/JVL)

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 lijken de grote partijen stilaan hun pionnen te verschuiven om in elke (middel)grote stad een stemmenkanon te hebben. N-VA'ster Zuhal Demir trok al van het N-VA van Bart De Wever naar Genk. Ook Meryame Kitir trok naar Gent en verhuisde daarvoor uit Maasmechelen. Ook voor Johan Van Overtveldt gaan die geruchten de ronde. De minister van Financiën woont nu in Kapellen, waar ook Dirk Van Mechelen (Open Vld) en Van Overtveldts partijgenoot Valerie Van Peel huizen, maar zou door de partijtop naar Mechelen gesommeerd worden. Daar kan hij de degens kruisen met kleppers als burgemeester Bart Somers (Open Vld), Kristof Calvo (Groen) en Caroline Gennez (sp.a). 'In 2018 is er veel mogelijk'Ferry Comhair, woordvoerder van Van Overtveldt, ontkent aan Newsmonkey dat die plannen nu al op tafel liggen. 'Er zijn geen plannen om dat te doen, en als het dat zo is, zullen we het wel laten weten. Er ligt niets op tafel om te verhuizen, laat staan naar Mechelen. Hij heeft ooit tien jaar in die stad gestudeerd, maar meer banden zijn er niet. En er is wel ooit ten huize Van Overtveldt gesproken over een verhuis, maar zeker niet concreet en zeker niet precies naar Mechelen', verduidelijkt Comhair. Ook het hoofdkwartier van N-VA is eerder ontkennend: 'Er is veel mogelijk voor 2018, maar voorlopig is er helemaal geen duidelijkheid. Ik vrees dat komkommertijd er zit aan te komen, en men dit nu wat aandikt', zegt de N-VA-partijwoordvoerder. (BELGA/JVL)