Op de startpagina van mijntaxshift.be kunnen burgers via een simulator de positieve effecten van de taxshift op het maandelijkse nettoloon voor de volgende jaren berekenen, aldus Johan Van Overtveldt.

'De website maakt de burger wegwijs in de maatregelen van de taxshift en legt ook uit waarom we die maatregelen nemen,' zegt de N-VA-minister. 'Het is geen promotiecampagne, de website geeft een objectief beeld van alle maatregelen. In de taxshift zitten nu eenmaal ook verhogingen van bijvoorbeeld accijnzen. Die inkomsten zijn nodig om de grote verlaging van de lasten op arbeid te realiseren. Het eindresultaat is een beter fiscaal evenwicht dat economische groei ondersteunt en jobs creëert.'

Uiteraard zullen de gegevens ook verder up to date gehouden worden naarmate de diverse onderdelen van de tax shift omgezet worden in wetgeving, luidt het nog.

SP.A: 'Boerenbedrog'

Oppositiepartij SP.A spreekt van 'boerenbedrog'. 'In de simulator zijn enkel lanstenverlagingen opgenomen. Verderop op de website vind je wel uitleg over de lastenverhogingen via de suikertaks, de accijnzen op diesel, alcohol, tabak en btw op elektriciteit, maar die zijn dus niet meegerekend in de simulator', zegt Kamerlid Peter Vanvelthoven. 'De simulator geeft enkel de lusten voor de werkenden mee, maar niet de lasten, terwijl de lasten hoger zijn.' (Belga/KVDA)

Op de startpagina van mijntaxshift.be kunnen burgers via een simulator de positieve effecten van de taxshift op het maandelijkse nettoloon voor de volgende jaren berekenen, aldus Johan Van Overtveldt.'De website maakt de burger wegwijs in de maatregelen van de taxshift en legt ook uit waarom we die maatregelen nemen,' zegt de N-VA-minister. 'Het is geen promotiecampagne, de website geeft een objectief beeld van alle maatregelen. In de taxshift zitten nu eenmaal ook verhogingen van bijvoorbeeld accijnzen. Die inkomsten zijn nodig om de grote verlaging van de lasten op arbeid te realiseren. Het eindresultaat is een beter fiscaal evenwicht dat economische groei ondersteunt en jobs creëert.'Uiteraard zullen de gegevens ook verder up to date gehouden worden naarmate de diverse onderdelen van de tax shift omgezet worden in wetgeving, luidt het nog.Oppositiepartij SP.A spreekt van 'boerenbedrog'. 'In de simulator zijn enkel lanstenverlagingen opgenomen. Verderop op de website vind je wel uitleg over de lastenverhogingen via de suikertaks, de accijnzen op diesel, alcohol, tabak en btw op elektriciteit, maar die zijn dus niet meegerekend in de simulator', zegt Kamerlid Peter Vanvelthoven. 'De simulator geeft enkel de lusten voor de werkenden mee, maar niet de lasten, terwijl de lasten hoger zijn.' (Belga/KVDA)