Van den Bossche wil de bedrijven desnoods verplichten tot een meer menselijke houding, luidt het maandag in Het Nieuwsblad.

Lampiris weigert naar verluidt één aanvraag op de vier voor een afbetalingsplan. "Ik vind dat zeer grof", zegt Van den Bossche. Ze ziet de energieleveranciers donderdag en hoopt met hen vrijwillige afspraken te maken. Lukt dat niet, dan dreigt de minister met een decreet.

Meer dan één op de drie zou er niet in slagen zich aan het afbetalingsplan te houden. "Daarmee voorspel je al dat je die klant gaat droppen. Dat vind ik toch wel hard", aldus Van den Bossche. "Noch de klant, noch de leverancier is daarmee gebaat. In de praktijk blijken mensen hooguit zes maanden te krijgen om hun schulden terug te betalen. Voor hogere bedragen moeten langere periodes mogelijk zijn." (Belga/TE)

Van den Bossche wil de bedrijven desnoods verplichten tot een meer menselijke houding, luidt het maandag in Het Nieuwsblad.Lampiris weigert naar verluidt één aanvraag op de vier voor een afbetalingsplan. "Ik vind dat zeer grof", zegt Van den Bossche. Ze ziet de energieleveranciers donderdag en hoopt met hen vrijwillige afspraken te maken. Lukt dat niet, dan dreigt de minister met een decreet.Meer dan één op de drie zou er niet in slagen zich aan het afbetalingsplan te houden. "Daarmee voorspel je al dat je die klant gaat droppen. Dat vind ik toch wel hard", aldus Van den Bossche. "Noch de klant, noch de leverancier is daarmee gebaat. In de praktijk blijken mensen hooguit zes maanden te krijgen om hun schulden terug te betalen. Voor hogere bedragen moeten langere periodes mogelijk zijn." (Belga/TE)