De geruchten over een Antwerpse progressieve project voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 circuleren al langer. Van Besien bevestigt nu dat Groen hem het veld instuurt. De fractieleider moet op zoek gaan naar Antwerpenaars buiten de politieke partijen om zo'n progressieve visie voor de stad te schrijven, schrijft de Gazet van Antwerpen.

'Ik doe een oproep naar iedereen die geen politieke lidkaart, maar wel een hart heeft voor onze stad', zegt Van Besien. 'Ik zie veel Antwerpenaars die het heft in eigen handen nemen omdat ze van hun stad iets willen maken. Deze liefde voor Antwerpen zorgt voor een grote dynamiek, waar dit stadsbestuur spijtig genoeg niet op inspeelt.'

Gesprekken

Het project voor de verkiezingen van 2018 moet volgens Van Besien de partijen overstijgen. 'We staan op een kruispunt. Willen we een warme stad waarin we niemand achterlaten en met een modern mobiliteitsbeleid, dan moeten we het model van een politieke partij overstijgen.'

Bij SP.A krijgt de Antwerpse voorzitter Tom Meeuws een gelijkaardig mandaat als Van Besien, aldus nog de krant. Van Besien bevestigde in De Ochtend op Radio 1 dat er al verkennende gesprekken met de socialisten zijn geweest.

PVDA

Eerder werd ook de PVDA gelinkt aan het project, maar zij lijken voorlopig uit de boot te vallen. Al sluit Van Besien een samenwerking in de toekomst niet uit, zo zei hij op Radio 1.

'We willen progressieve krachten verenigen, geen mensen uitsluiten. Met PVDA hebben we nog geen gesprekken gehad en ik wil graag met hen praten over de Antwerpse politieke situatie. Zij zijn onze tegenstrevers niet, dat zijn de mensen die de stad verdelen en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Daar willen wij een alternatief voor bieden'.

De geruchten over een Antwerpse progressieve project voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 circuleren al langer. Van Besien bevestigt nu dat Groen hem het veld instuurt. De fractieleider moet op zoek gaan naar Antwerpenaars buiten de politieke partijen om zo'n progressieve visie voor de stad te schrijven, schrijft de Gazet van Antwerpen. 'Ik doe een oproep naar iedereen die geen politieke lidkaart, maar wel een hart heeft voor onze stad', zegt Van Besien. 'Ik zie veel Antwerpenaars die het heft in eigen handen nemen omdat ze van hun stad iets willen maken. Deze liefde voor Antwerpen zorgt voor een grote dynamiek, waar dit stadsbestuur spijtig genoeg niet op inspeelt.'Het project voor de verkiezingen van 2018 moet volgens Van Besien de partijen overstijgen. 'We staan op een kruispunt. Willen we een warme stad waarin we niemand achterlaten en met een modern mobiliteitsbeleid, dan moeten we het model van een politieke partij overstijgen.' Bij SP.A krijgt de Antwerpse voorzitter Tom Meeuws een gelijkaardig mandaat als Van Besien, aldus nog de krant. Van Besien bevestigde in De Ochtend op Radio 1 dat er al verkennende gesprekken met de socialisten zijn geweest.Eerder werd ook de PVDA gelinkt aan het project, maar zij lijken voorlopig uit de boot te vallen. Al sluit Van Besien een samenwerking in de toekomst niet uit, zo zei hij op Radio 1. 'We willen progressieve krachten verenigen, geen mensen uitsluiten. Met PVDA hebben we nog geen gesprekken gehad en ik wil graag met hen praten over de Antwerpse politieke situatie. Zij zijn onze tegenstrevers niet, dat zijn de mensen die de stad verdelen en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten. Daar willen wij een alternatief voor bieden'.