Vic Van Aelst kwam enkele weken geleden voor het eerst als N-VA-politicus in het nieuws met zijn voorstel om het Frans als tweede taal af te schaffen in het onderwijs. Hij werd daarvoor door zijn eigen partij meteen teruggefloten.

In het VRT-programma Reyers Laat ontkende Van Aelst gisteravond dat zijn voorstel een kemel was. "Mijn mening is misschien niet goddelijk, maar ik zal ze altijd verkondigen."

Volgens Van Aelst gaat de verknechting van de Vlamingen door de Franstaligen nog altijd voort. "Wij hebben Frans geleerd, de Franstaligen geen Nederlands. Ik heb 20 jaar in Brussel gewoond en woon nu 20 jaar in de rand. Ik krijg van Franstaligen geen enkel respect. Ze moeten niet van me houden, ze moeten me respecteren. " (EE)

Vic Van Aelst kwam enkele weken geleden voor het eerst als N-VA-politicus in het nieuws met zijn voorstel om het Frans als tweede taal af te schaffen in het onderwijs. Hij werd daarvoor door zijn eigen partij meteen teruggefloten. In het VRT-programma Reyers Laat ontkende Van Aelst gisteravond dat zijn voorstel een kemel was. "Mijn mening is misschien niet goddelijk, maar ik zal ze altijd verkondigen."Volgens Van Aelst gaat de verknechting van de Vlamingen door de Franstaligen nog altijd voort. "Wij hebben Frans geleerd, de Franstaligen geen Nederlands. Ik heb 20 jaar in Brussel gewoond en woon nu 20 jaar in de rand. Ik krijg van Franstaligen geen enkel respect. Ze moeten niet van me houden, ze moeten me respecteren. " (EE)