Vals bericht op Facebook: UZ Leuven dient klacht in

© /

Een eventuele schadevergoeding zal het ziekenhuis schenken aan een initiatief of instelling die zich inzet voor de bestrijding van racistische of gewelddadige boodschappen of van het verspreiden van fake news.

Het UZ Leuven dient een klacht in tegen de persoon die een vals bericht postte op Facebook. Het gaat om de Limburgse ondernemer J.N.

In het filmpje worden twee zorgverleners in een ziekenhuis hardhandig aangepakt door een man. De ondernemer beweerde in zijn bericht op Facebook, dat intussen wel verdwijderd werd, dat de feiten zich afspeelden in Gasthuisberg en dat de dader een vluchteling is. In realiteit zijn de beelden afkomstig van een ziekenhuis in het Russische Novgorod.

Het bericht werd in ijltempo gedeeld op sociale media en lokte veel haatmail uit. ‘Wij kregen veel ongeruste reacties van bezoekers, patiënten en medewerkers’, stelt UZ Leuven in een persbericht en een mededeling op Facebook. ‘We distantiëren ons met klem van haatdragende boodschappen ten opzichte van vluchtelingen.’

Een eventuele schadevergoeding schenkt UZ Leuven aan een initiatief of instelling die zich inzet voor de bestrijding van racistische of gewelddadige boodschappen of van het verspreiden van fake news

UZ Leuvenhttps://www.facebook.com/uzleuven/https://www.facebook.comFacebook1

UZ Leuven beslist om klacht neer te leggen tegen de persoon die een volledig onjuist bericht postte op Facebook enkele…

Geplaatst door UZ Leuven op donderdag 24 augustus 2017

rich1.0https://www.facebook.com/uzleuven/posts/1607992389272978552

Partner Content