Komende nacht zijn in het binnenland opklaringen voorspeld. Vooral in het zuiden en oosten is het helder met soms een beetje sluierbewolking. In het westen is de (sluier)bewolking veel dikker. Hoewel de piek pas in de nacht naar maandag valt, zijn ook komende nacht al veel meteoren te zien. Rond 3.30 uur is het hoogste aantal Perseïdenmeteoren zichtbaar.

'Op dat tijdstip moet je naar noordoosten kijken. De vallende sterren lijken vanaf een punt op ongeveer tweederde tussen de horizon en het hoogste punt aan de hemel op ons af te komen. Je moet je hoofd dus vrij ver naar boven richten om dit punt te zien', zegt Meteovista. Die raadt voorts aan een donkere plek uit te zoeken. Dit jaar zouden veel meer meteoren te zien zijn dan vorig jaar. Doordat het tijdens de pieknacht nieuwe maan is, is het namelijk extra donker.

Komende nacht zijn in het binnenland opklaringen voorspeld. Vooral in het zuiden en oosten is het helder met soms een beetje sluierbewolking. In het westen is de (sluier)bewolking veel dikker. Hoewel de piek pas in de nacht naar maandag valt, zijn ook komende nacht al veel meteoren te zien. Rond 3.30 uur is het hoogste aantal Perseïdenmeteoren zichtbaar. 'Op dat tijdstip moet je naar noordoosten kijken. De vallende sterren lijken vanaf een punt op ongeveer tweederde tussen de horizon en het hoogste punt aan de hemel op ons af te komen. Je moet je hoofd dus vrij ver naar boven richten om dit punt te zien', zegt Meteovista. Die raadt voorts aan een donkere plek uit te zoeken. Dit jaar zouden veel meer meteoren te zien zijn dan vorig jaar. Doordat het tijdens de pieknacht nieuwe maan is, is het namelijk extra donker.