Op 31 maart zijn Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant aan de beurt. Op 1 april volgen alle andere provincies. 'In sommige bedrijven kunnen de sensibiliseringsacties en de manifestaties de afwezigheid teweegbrengen van werknemers, militanten of leden die eraan deelnemen. Deze acties zullen dan ook beschouwd worden als stakingsdagen, waarvoor een stakersvergoeding uitgekeerd zal worden', staat er in een brief van het ABVV aan werkgeversorganisatie VBO. De precieze modaliteiten van de manifestaties zijn nog niet bekend.

Vorige week, op de militantenconcentratie in Brussel, werd beslist tot een actieweek einde maart. Daarnaast verzamelt de openbare sector op 19 maart in Brussel voor een manifestatie. Op 29 maart neemt het vakbondsfront deel aan de manifestatie van 'Hart boven Hard'.

De vakbonden voeren de druk op over de besparingen, indexsprong en vragen een tax shift. Recentelijk was er ook protest tegen de beslissing van de regering om het voorstel van de Groep van Tien rond brugpensioen te amenderen. (Belga/TE)

Op 31 maart zijn Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant aan de beurt. Op 1 april volgen alle andere provincies. 'In sommige bedrijven kunnen de sensibiliseringsacties en de manifestaties de afwezigheid teweegbrengen van werknemers, militanten of leden die eraan deelnemen. Deze acties zullen dan ook beschouwd worden als stakingsdagen, waarvoor een stakersvergoeding uitgekeerd zal worden', staat er in een brief van het ABVV aan werkgeversorganisatie VBO. De precieze modaliteiten van de manifestaties zijn nog niet bekend. Vorige week, op de militantenconcentratie in Brussel, werd beslist tot een actieweek einde maart. Daarnaast verzamelt de openbare sector op 19 maart in Brussel voor een manifestatie. Op 29 maart neemt het vakbondsfront deel aan de manifestatie van 'Hart boven Hard'. De vakbonden voeren de druk op over de besparingen, indexsprong en vragen een tax shift. Recentelijk was er ook protest tegen de beslissing van de regering om het voorstel van de Groep van Tien rond brugpensioen te amenderen. (Belga/TE)