De bonden protesteren tegen de maatregelen die de spoortop wil doorvoeren om onder meer de productiviteit op te trekken. Daarbij zouden bijvoorbeeld verlofdagen sneuvelen en meer uren gewerkt worden, terwijl NMBS en Infrabel het met minder personeel zullen moeten stellen.

"Het resultaat van de vergadering is een agenda", zei Abdissi. "Het is duidelijk, op dit momenteel spreken we niet meer van stakingen", klonk het bij de topman van de Waalse vleugel alsook de nationaal voorzitter van de socialistische spoorbond. "Als we spreken, moeten we niet spreken over stakingen", voegde Piens toe.

De vakbonden zaten samen met met Michel Bovy, de baas van HR-rail, het HR-filiaal van NMBS en Infrabel, en met HR-verantwoordelijken van de twee spoorbedrijven. "Ik ben persoonlijk hoopvol en positief", zei Piens nog. "Het gesprek is opnieuw in gang getrokken. Het kader is getekend en is nogal ruim. Alles moet kunnen besproken worden", klonk het. "We spreken dus we gaan vooruit."

In december kondigden de bonden vijf stakingsdagen aan voor januari. Vorige week was er een 48-uren stakingen, de drie andere stakingsdagen werden in december nog na een overleg met studentenvertegenwoordigers uitgesteld. Een nieuwe datum voor die resterende acties is dus niet meer aan de orde. (Belga/NSK)

De bonden protesteren tegen de maatregelen die de spoortop wil doorvoeren om onder meer de productiviteit op te trekken. Daarbij zouden bijvoorbeeld verlofdagen sneuvelen en meer uren gewerkt worden, terwijl NMBS en Infrabel het met minder personeel zullen moeten stellen. "Het resultaat van de vergadering is een agenda", zei Abdissi. "Het is duidelijk, op dit momenteel spreken we niet meer van stakingen", klonk het bij de topman van de Waalse vleugel alsook de nationaal voorzitter van de socialistische spoorbond. "Als we spreken, moeten we niet spreken over stakingen", voegde Piens toe.De vakbonden zaten samen met met Michel Bovy, de baas van HR-rail, het HR-filiaal van NMBS en Infrabel, en met HR-verantwoordelijken van de twee spoorbedrijven. "Ik ben persoonlijk hoopvol en positief", zei Piens nog. "Het gesprek is opnieuw in gang getrokken. Het kader is getekend en is nogal ruim. Alles moet kunnen besproken worden", klonk het. "We spreken dus we gaan vooruit." In december kondigden de bonden vijf stakingsdagen aan voor januari. Vorige week was er een 48-uren stakingen, de drie andere stakingsdagen werden in december nog na een overleg met studentenvertegenwoordigers uitgesteld. Een nieuwe datum voor die resterende acties is dus niet meer aan de orde. (Belga/NSK)