De drie vakbonden organiseren op woensdag 11 maart een "militantenconcentratie" in Brussel. Dat hebben ze bekendgemaakt. Met de actie willen de bonden 'de druk op de regering verhogen' rond een aantal bekommernissen zoals de tax shift, de indexsprong en andere regeringsmaatregelen.

Een betoging wordt het niet. 'Het gaat om een statische bijeenkomst', zegt woordvoerster Gina Heyrman van ABVV. Waar in Brussel de actie juist zal plaatsvinden en hoeveel volk er zal zijn, kan ze nog niet zeggen. In elk geval zal er niet gemobiliseerd worden zoals voor een betoging. Wel is 'iedereen welkom' en zal wie komt, gedekt zijn door de vakbond.

Informatiesessies

In september lokte een gelijkaardige actie enkele duizenden vakbondsmilitanten naar het Muntplein. De bonden hadden nieuwe acties aangekondigd, ook al ondertekenden ACV en ACLVB een sociaal akkoord in de Groep van Tien. De werkgevers én de regering maakten snel duidelijk dat stakingen uit den boze zijn.

ACV-topman Marc Leemans kondigde acties aan die 'doelmatig en proportioneel' zijn, terwijl ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw sprak over acties die 'stap voor stap' gevoerd zouden worden, telkens gevolgd door een evaluatie 'of wij het antisociale beleid kunnen keren'. In de aanloop naar de militantenconcentratie zullen de bonden informatiesessies organiseren in ondernemingen, samen met sensibiliseringsacties en regionale acties, zo staat in een mededeling. (Belga/AVE)

De drie vakbonden organiseren op woensdag 11 maart een "militantenconcentratie" in Brussel. Dat hebben ze bekendgemaakt. Met de actie willen de bonden 'de druk op de regering verhogen' rond een aantal bekommernissen zoals de tax shift, de indexsprong en andere regeringsmaatregelen.Een betoging wordt het niet. 'Het gaat om een statische bijeenkomst', zegt woordvoerster Gina Heyrman van ABVV. Waar in Brussel de actie juist zal plaatsvinden en hoeveel volk er zal zijn, kan ze nog niet zeggen. In elk geval zal er niet gemobiliseerd worden zoals voor een betoging. Wel is 'iedereen welkom' en zal wie komt, gedekt zijn door de vakbond.In september lokte een gelijkaardige actie enkele duizenden vakbondsmilitanten naar het Muntplein. De bonden hadden nieuwe acties aangekondigd, ook al ondertekenden ACV en ACLVB een sociaal akkoord in de Groep van Tien. De werkgevers én de regering maakten snel duidelijk dat stakingen uit den boze zijn. ACV-topman Marc Leemans kondigde acties aan die 'doelmatig en proportioneel' zijn, terwijl ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw sprak over acties die 'stap voor stap' gevoerd zouden worden, telkens gevolgd door een evaluatie 'of wij het antisociale beleid kunnen keren'. In de aanloop naar de militantenconcentratie zullen de bonden informatiesessies organiseren in ondernemingen, samen met sensibiliseringsacties en regionale acties, zo staat in een mededeling. (Belga/AVE)