De christelijke vakbond ACV wil dat er eindelijk antwoorden worden gegeven op de noden van de werknemers, zegt algemeen secretaris Marie-Hélène Ska.

'De situatie is chaotisch en daar moet een einde aan komen', aldus de ACV-topvrouw over de politieke situatie. 'Onze bezorgdheden blijven hetzelfde: de koopkracht, de zware beroepen, het optrekken van de laagste uitkeringen... al die belangrijke dossiers dienen ernstig worden genomen', aldus Ska. 'De chaos moet stoppen en toekomstperspectieven moeten worden uitgetekend. Er is een enorme kloof tussen de instellingen en de werkvloer. Er moeten dringend concrete antwoorden worden gegeven', aldus Ska.

Voor de socialistische vakbond ABVV betekent het einde van de regering dat de sociale afbraak een halt kan worden toegeroepen. 'De tijd van de sociale heropbouw is aangebroken', aldus voorzitter Robert Vertenueil.

Volgens Vertenueil was het politiek spektakel niet mooi om zien, en ook niet van die aard om het imago van de leiders van dit land bij de bevolking weer op te poetsen.

Anderzijds biedt het ontslag van de regering ook opportuniteiten, klinkt het bij het ABVV. Zo kan de sociale heropbouw van start gaan. Het ABVV roept de sociale partners dan ook op tot verantwoordelijkheid en tot het sluiten van een interprofessioneel akkoord. Dat moet leiden tot meer koopkracht, aldus de voorzitter van de socialistische vakbond.

De christelijke vakbond ACV wil dat er eindelijk antwoorden worden gegeven op de noden van de werknemers, zegt algemeen secretaris Marie-Hélène Ska.'De situatie is chaotisch en daar moet een einde aan komen', aldus de ACV-topvrouw over de politieke situatie. 'Onze bezorgdheden blijven hetzelfde: de koopkracht, de zware beroepen, het optrekken van de laagste uitkeringen... al die belangrijke dossiers dienen ernstig worden genomen', aldus Ska. 'De chaos moet stoppen en toekomstperspectieven moeten worden uitgetekend. Er is een enorme kloof tussen de instellingen en de werkvloer. Er moeten dringend concrete antwoorden worden gegeven', aldus Ska. Voor de socialistische vakbond ABVV betekent het einde van de regering dat de sociale afbraak een halt kan worden toegeroepen. 'De tijd van de sociale heropbouw is aangebroken', aldus voorzitter Robert Vertenueil.Volgens Vertenueil was het politiek spektakel niet mooi om zien, en ook niet van die aard om het imago van de leiders van dit land bij de bevolking weer op te poetsen. Anderzijds biedt het ontslag van de regering ook opportuniteiten, klinkt het bij het ABVV. Zo kan de sociale heropbouw van start gaan. Het ABVV roept de sociale partners dan ook op tot verantwoordelijkheid en tot het sluiten van een interprofessioneel akkoord. Dat moet leiden tot meer koopkracht, aldus de voorzitter van de socialistische vakbond.