Er zal dan toch geen stakingsaanzegging worden ingediend om meer veiligheid te eisen voor de treinbegeleiders. Dat was aangekondigd tijdens een actie in het station Gent-Sint-Pieters, maar na overleg op nationaal niveau is beslist tot het einde van de maand te wachten, zo werd bij de erkende spoorbonden vernomen.

"We geven eerst de voorkeur aan ludieke acties", zoals vanochtend in Gent, zegt Jean Pierre Goossens, de voorzitter van ACOD Spoor. In het station leverden circa veertig treinbegeleiders in de nacht van donderdag op vrijdag hun kaartjeskniptang in bij de lokale directie uit protest tegen de toenemende agressie.

Harde acties na 11 oktober

De bonden vragen dat er een tweede treinbegeleider zou worden meegestuurd op een aantal probleemlijnen in Vlaanderen en op lange treinstellen. Ze geven de directie tot 11 oktober de tijd om beweging te krijgen in het dossier, anders volgen hardere acties. Dat betekent dat als er tien dagen voordien geen vooruitgang is, er een stakingsaanzegging wordt ingediend, aldus nog Goossens.

De bonden moeten eventuele acties minstens tien dagen op voorhand aankondigen. Bij ACV-Transcom klinkt een gelijkaardig geluid. "We wachten af tot 11 oktober en zullen ons dan beraden over eventuele acties", zegt Luc Piens van ACV-Transcom. (Belga/EE)

Er zal dan toch geen stakingsaanzegging worden ingediend om meer veiligheid te eisen voor de treinbegeleiders. Dat was aangekondigd tijdens een actie in het station Gent-Sint-Pieters, maar na overleg op nationaal niveau is beslist tot het einde van de maand te wachten, zo werd bij de erkende spoorbonden vernomen. "We geven eerst de voorkeur aan ludieke acties", zoals vanochtend in Gent, zegt Jean Pierre Goossens, de voorzitter van ACOD Spoor. In het station leverden circa veertig treinbegeleiders in de nacht van donderdag op vrijdag hun kaartjeskniptang in bij de lokale directie uit protest tegen de toenemende agressie.Harde acties na 11 oktober De bonden vragen dat er een tweede treinbegeleider zou worden meegestuurd op een aantal probleemlijnen in Vlaanderen en op lange treinstellen. Ze geven de directie tot 11 oktober de tijd om beweging te krijgen in het dossier, anders volgen hardere acties. Dat betekent dat als er tien dagen voordien geen vooruitgang is, er een stakingsaanzegging wordt ingediend, aldus nog Goossens. De bonden moeten eventuele acties minstens tien dagen op voorhand aankondigen. Bij ACV-Transcom klinkt een gelijkaardig geluid. "We wachten af tot 11 oktober en zullen ons dan beraden over eventuele acties", zegt Luc Piens van ACV-Transcom. (Belga/EE)