ABVV spreekt van 10.000 betogers, de politie houdt het op 6.300. De manifestatie ging van start in het Jubelpark en eindigde met speeches van de vakbondstoplui op het Luxemburgplein.

De actie kaderde in een oproep van het Europees Verbond van Vakverenigingen (EVV), waar ACV, ABVV, ACLVB deel van uitmaken. Het vakverbond organiseert een hele reeks lobby- en socialemedia-acties in de aanloop naar de op 17 november in Göteborg geplande ondertekening van de Europese pijler van sociale rechten, een verklaring van sociale rechten die over het hele continent overeind moeten worden gehouden.

De bonden hopen dat de verklaring geen rookgordijn blijkt, maar dat 'de mooie woorden snel worden omgezet in echte verbeteringen in de levens van de werknemers'. Woensdagnamiddag worden de vakbondsvoorzitters ontvangen door een dertigtal Europarlementariërs.

ABVV spreekt van 10.000 betogers, de politie houdt het op 6.300. De manifestatie ging van start in het Jubelpark en eindigde met speeches van de vakbondstoplui op het Luxemburgplein.De actie kaderde in een oproep van het Europees Verbond van Vakverenigingen (EVV), waar ACV, ABVV, ACLVB deel van uitmaken. Het vakverbond organiseert een hele reeks lobby- en socialemedia-acties in de aanloop naar de op 17 november in Göteborg geplande ondertekening van de Europese pijler van sociale rechten, een verklaring van sociale rechten die over het hele continent overeind moeten worden gehouden. De bonden hopen dat de verklaring geen rookgordijn blijkt, maar dat 'de mooie woorden snel worden omgezet in echte verbeteringen in de levens van de werknemers'. Woensdagnamiddag worden de vakbondsvoorzitters ontvangen door een dertigtal Europarlementariërs.