De tijd ontbrak blijkbaar dinsdag om concrete afspraken te maken over hoe de vakbonden hun verzet tegen de begroting van de regering Michel willen vorm geven. Dat wordt bevestigd bij het ACV. "Er kon maar een uur worden gesproken. We zijn er nog niet helemaal uit. De komende dagen spreken we verder af". De kans is groot dat die verdere gesprekken pas binnen een tweetal weken kunnen plaatsvinden.

Deze week zit de kalender van de vakbondstoppers al goed vol, en volgende week is Allerheiligen-vakantie. Als er al stakingen komen, dan zal dat wat de liberale vakbond betreft niet voor eind november kunnen, zegt ACLVB-voorzitter Mario Coppens. "Pas eind november roepen wij ons nationaal comité samen. En het is dat comité dat beslist over stakingen".

Donderdag vindt een bijeenkomst plaats van de Groep van Tien, het topoverlegorgaan waar vakbonden en werkgevers elkaar ontmoeten. Het is voor het eerst sinds de begrotingsopmaak en sinds het mislukken van gesprekken tussen de sociale partners over flexibiliteit en de wet op de competitiviteit dat de Groep van Tien opnieuw bijeenkomt. Ook dat overleg zou maar een uurtje duren. (Belga/TE)

De tijd ontbrak blijkbaar dinsdag om concrete afspraken te maken over hoe de vakbonden hun verzet tegen de begroting van de regering Michel willen vorm geven. Dat wordt bevestigd bij het ACV. "Er kon maar een uur worden gesproken. We zijn er nog niet helemaal uit. De komende dagen spreken we verder af". De kans is groot dat die verdere gesprekken pas binnen een tweetal weken kunnen plaatsvinden. Deze week zit de kalender van de vakbondstoppers al goed vol, en volgende week is Allerheiligen-vakantie. Als er al stakingen komen, dan zal dat wat de liberale vakbond betreft niet voor eind november kunnen, zegt ACLVB-voorzitter Mario Coppens. "Pas eind november roepen wij ons nationaal comité samen. En het is dat comité dat beslist over stakingen". Donderdag vindt een bijeenkomst plaats van de Groep van Tien, het topoverlegorgaan waar vakbonden en werkgevers elkaar ontmoeten. Het is voor het eerst sinds de begrotingsopmaak en sinds het mislukken van gesprekken tussen de sociale partners over flexibiliteit en de wet op de competitiviteit dat de Groep van Tien opnieuw bijeenkomt. Ook dat overleg zou maar een uurtje duren. (Belga/TE)