Wie op de Brusselse Binnenring én Buitenring rijdt, houdt best rekening met filetijden tot meer dan een uur. Ook wie zicht op de ring rond Gent en Antwerpen waagt, kan terecht komen in een lange file.

Op de E17 ter hoogte van Lokeren richting Antwerpen gebeurde een zwaar ongeval, waardoor de baan een hele tijd versperd zal blijven. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt iedereen die van Gent naar Antwerpen moet, om via Brussel om te rijden.

Erg vroeg
Volgens Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum begon de verkeersellende vandaag al erg vroeg. Dat heeft volgens hem alles te maken met de paasvakantie, die start met een verlengd weekend. "En zo zit het ook in de buurlanden. Ook Nederlandse, Britse en Duitse toeristen rijden door ons land om richting hun vakantiebestemming te trekken." Volgens hem werden de eerste vakantie-uittochtfiles al vanaf 11 uur 's morgens gemeld.

Volgens Beeckman kan de hinder nog wel even blijven duren. Hij vermoedt dat tegen 8 uur 's avonds de grootste problemen voorbij zullen zijn. (Belga/EA)

Wie op de Brusselse Binnenring én Buitenring rijdt, houdt best rekening met filetijden tot meer dan een uur. Ook wie zicht op de ring rond Gent en Antwerpen waagt, kan terecht komen in een lange file. Op de E17 ter hoogte van Lokeren richting Antwerpen gebeurde een zwaar ongeval, waardoor de baan een hele tijd versperd zal blijven. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt iedereen die van Gent naar Antwerpen moet, om via Brussel om te rijden. Erg vroeg Volgens Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum begon de verkeersellende vandaag al erg vroeg. Dat heeft volgens hem alles te maken met de paasvakantie, die start met een verlengd weekend. "En zo zit het ook in de buurlanden. Ook Nederlandse, Britse en Duitse toeristen rijden door ons land om richting hun vakantiebestemming te trekken." Volgens hem werden de eerste vakantie-uittochtfiles al vanaf 11 uur 's morgens gemeld. Volgens Beeckman kan de hinder nog wel even blijven duren. Hij vermoedt dat tegen 8 uur 's avonds de grootste problemen voorbij zullen zijn. (Belga/EA)