Steeds meer vakantiegangers sluiten hun auto af met de sleutels erin, merken de wegenwachters van Touring.

In vijf jaar tijd is hun aantal interventies wegens verstrooidheid meer dan verdubbeld. Dat staat zondag in Het Nieuwsblad. Verstrooidheid is als een aparte categorie opgenomen in de bijstandsstatistieken van de automobielorganisatie. In vijf jaar tijd is het aantal incidenten in die categorie met 110 procent toegenomen. Het meest voorkomende probleem is een automobilist die zich buitensluit uit zijn wagen. "Dat is echt een vakantieprobleem, want in onze binnenlandse statistieken komt dit veel minder voor", zegt woordvoerder Danny Smagghe van Touring in de krant. "En de moderne systemen van centrale vergrendeling vermijden dit helemaal niet."

Reservesleutel

Zo kan men bijvoorbeeld zijn auto afsluiten, iets uit de koffer halen en de sleutel op de hoedenplank laten liggen. Of bij sommige nieuwe automodellen wordt het portier automatisch afgesloten als het voertuig enkele minuten stilstaat. Het is voor de wegenwachters moeilijker dan vroeger om gesloten deuren weer open te krijgen, aldus Het Nieuwsblad. In 20 procent van de gevallen moet de auto zelfs naar een garage worden gesleept waar het raampje moet worden opengebroken. Touring raadt aan om steeds een reservesleutel mee te nemen en op zak te hebben. Andere veel voorkomende verstrooidheidsproblemen zijn het tanken van de verkeerde brandstof en het laten branden van de autolichten. (Belga/INM)

Steeds meer vakantiegangers sluiten hun auto af met de sleutels erin, merken de wegenwachters van Touring. In vijf jaar tijd is hun aantal interventies wegens verstrooidheid meer dan verdubbeld. Dat staat zondag in Het Nieuwsblad. Verstrooidheid is als een aparte categorie opgenomen in de bijstandsstatistieken van de automobielorganisatie. In vijf jaar tijd is het aantal incidenten in die categorie met 110 procent toegenomen. Het meest voorkomende probleem is een automobilist die zich buitensluit uit zijn wagen. "Dat is echt een vakantieprobleem, want in onze binnenlandse statistieken komt dit veel minder voor", zegt woordvoerder Danny Smagghe van Touring in de krant. "En de moderne systemen van centrale vergrendeling vermijden dit helemaal niet." Reservesleutel Zo kan men bijvoorbeeld zijn auto afsluiten, iets uit de koffer halen en de sleutel op de hoedenplank laten liggen. Of bij sommige nieuwe automodellen wordt het portier automatisch afgesloten als het voertuig enkele minuten stilstaat. Het is voor de wegenwachters moeilijker dan vroeger om gesloten deuren weer open te krijgen, aldus Het Nieuwsblad. In 20 procent van de gevallen moet de auto zelfs naar een garage worden gesleept waar het raampje moet worden opengebroken. Touring raadt aan om steeds een reservesleutel mee te nemen en op zak te hebben. Andere veel voorkomende verstrooidheidsproblemen zijn het tanken van de verkeerde brandstof en het laten branden van de autolichten. (Belga/INM)