De Standaard bracht eerder een aantal uitspraken van Elbers onder de aandacht, zoals die over holebi's. Vlaams Belang distantieerde zich zaterdag al van die uitspraken, maar wil geen andere kandidaat voordragen. 'De heer Elbers werd voorgedragen wegens zijn professionele expertise als scenarioschrijver en niet voor zijn misplaatste uitspraken over holebi's', aldus Chris Janssens, Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement.

Kenneth Taylor, voorzitter van het VAF en zelf Open VLD-politicus, omschrijft de beslissing van Vlaams Belang als 'spuwen in het gezicht van holebi's en de volledige audiovisuele sector'. 'Het staat niet ter discussie dat Vlaams Belang een mandaat kan krijgen, maar wie ze voordragen is een ander verhaal', klinkt het.

'Het is een blaam voor de hele sector. Als Vlaams Belang wil bewijzen dat ze verantwoordelijkheid kunnen dragen, moeten ze de heer Elbers overtuigen om zich terug te trekken als kandidaat.', aldus Taylor.

Als Vlaams Belang haar verantwoordelijkheid niet neemt, zal de algemene vergadering van het VAF, die woensdag plaatsvindt, dat doen, klinkt het verder. 'VlaamsBelang distantieert zich van de uitspraken van Elbers, maar die persoon zit daar wel namens de partij. Men kan zeggen dat ze voor zijn expertise gaan, die heeft hij inderdaad, maar men moet ook kijken naar de menselijke kant. Als zij hun verantwoordelijkheid niet nemen, zal de algemene vergadering dat doen', besluit Taylor.

De Standaard bracht eerder een aantal uitspraken van Elbers onder de aandacht, zoals die over holebi's. Vlaams Belang distantieerde zich zaterdag al van die uitspraken, maar wil geen andere kandidaat voordragen. 'De heer Elbers werd voorgedragen wegens zijn professionele expertise als scenarioschrijver en niet voor zijn misplaatste uitspraken over holebi's', aldus Chris Janssens, Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement.Kenneth Taylor, voorzitter van het VAF en zelf Open VLD-politicus, omschrijft de beslissing van Vlaams Belang als 'spuwen in het gezicht van holebi's en de volledige audiovisuele sector'. 'Het staat niet ter discussie dat Vlaams Belang een mandaat kan krijgen, maar wie ze voordragen is een ander verhaal', klinkt het. 'Het is een blaam voor de hele sector. Als Vlaams Belang wil bewijzen dat ze verantwoordelijkheid kunnen dragen, moeten ze de heer Elbers overtuigen om zich terug te trekken als kandidaat.', aldus Taylor.Als Vlaams Belang haar verantwoordelijkheid niet neemt, zal de algemene vergadering van het VAF, die woensdag plaatsvindt, dat doen, klinkt het verder. 'VlaamsBelang distantieert zich van de uitspraken van Elbers, maar die persoon zit daar wel namens de partij. Men kan zeggen dat ze voor zijn expertise gaan, die heeft hij inderdaad, maar men moet ook kijken naar de menselijke kant. Als zij hun verantwoordelijkheid niet nemen, zal de algemene vergadering dat doen', besluit Taylor.