Via haar advocaat laat Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, weten dat ze de vader van de vermoorde Julie wil ontmoeten, schrijven Het Laatste Nieuws, Le Soir en de kranten van Sud Presse.

Jean-Denis Lejeune wil enkele dagen nadenken over de vraag van Martin. En Lejeune wil daar zeker niet over praten in de pers. De advocaat van Lejeune, Georges-Henri Beauthier, wil enkel kwijt dat onderhandelingen aan de gang zijn.

Waarheid

Lejeune had Martin vlak voor haar voorwaardelijke vrijlating opgeroepen om in een brief de volledige waarheid te vertellen. Martin liet haar advocaat daarom een brief sturen naar Lejeune. Ze zei dat ze haar verhaal liever niet schriftelijk deed, maar dat ze meer ziet in bemiddeling.

Eerder zei vader Lejeune: "Ik had gehoopt dat ze een antwoord zou opsturen, maar nu wil ze me ontmoeten. Ik ben daar niet klaar voor. Ik wil niet door haar gemanipuleerd worden."

Lejeune, die donderdag onbereikbaar was, schreef later het volgende op zijn Facebook-muur: "Ik zal vandaag niet reageren tegenover de pers, over een mogelijke bemiddeling met Michelle Martin, en ook niet de komende dagen. Ik heb tijd, rust en reflectie nodig. De komende uren en dagen zullen lastig zijn. Ik vraag daarom mijn wens te respecteren. Dank voor het begrip."

Gesprek waarvan niets mag uitlekken

In de brief van Martin stelt de advocaat dat een ontmoeting beter is dan een antwoord per brief, omdat daarin nuances verloren gaan. Bijkomende voorwaarde is dat niets mag uitlekken van het gesprek.

Sinds haar voorwaardelijke vrijlating eind augustus verblijft Martin in het clarissenklooster van Malonne. (Belga/TV/SD)

Via haar advocaat laat Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, weten dat ze de vader van de vermoorde Julie wil ontmoeten, schrijven Het Laatste Nieuws, Le Soir en de kranten van Sud Presse.Jean-Denis Lejeune wil enkele dagen nadenken over de vraag van Martin. En Lejeune wil daar zeker niet over praten in de pers. De advocaat van Lejeune, Georges-Henri Beauthier, wil enkel kwijt dat onderhandelingen aan de gang zijn. Waarheid Lejeune had Martin vlak voor haar voorwaardelijke vrijlating opgeroepen om in een brief de volledige waarheid te vertellen. Martin liet haar advocaat daarom een brief sturen naar Lejeune. Ze zei dat ze haar verhaal liever niet schriftelijk deed, maar dat ze meer ziet in bemiddeling. Eerder zei vader Lejeune: "Ik had gehoopt dat ze een antwoord zou opsturen, maar nu wil ze me ontmoeten. Ik ben daar niet klaar voor. Ik wil niet door haar gemanipuleerd worden." Lejeune, die donderdag onbereikbaar was, schreef later het volgende op zijn Facebook-muur: "Ik zal vandaag niet reageren tegenover de pers, over een mogelijke bemiddeling met Michelle Martin, en ook niet de komende dagen. Ik heb tijd, rust en reflectie nodig. De komende uren en dagen zullen lastig zijn. Ik vraag daarom mijn wens te respecteren. Dank voor het begrip." Gesprek waarvan niets mag uitlekkenIn de brief van Martin stelt de advocaat dat een ontmoeting beter is dan een antwoord per brief, omdat daarin nuances verloren gaan. Bijkomende voorwaarde is dat niets mag uitlekken van het gesprek. Sinds haar voorwaardelijke vrijlating eind augustus verblijft Martin in het clarissenklooster van Malonne. (Belga/TV/SD)