Begin september voerde VAB in samenwerking met onderzoeksbureau Profacts een onderzoek uit bij 1.054 automobilisten naar aanleiding van de stijgende brandstofprijzen.

Het onderzoek onthult dat de hoge autokosten steeds meer automobilisten aan carpooling doen denken. Eén op de vier overweegt om te gaan carpoolen.

Eens uittesten De treinstaking van 3 oktober is volgens VAB dan ook "de ideale gelegenheid" voor automobilisten om het carpoolen eens uit te testen. Zo kunnen ze zich solidair tonen met treinreizigers.

Bovendien wordt op die manier het verwachte fileleed beperkt.

VAB merkt op dat automobilisten een vergoeding kunnen vragen voor de brandstofkosten (0,08 euro per kilometer is het gangbare tarief). (Belga/TE)

Wie is geïnteresseerd, kan zich inschrijven op de website www.carpoolplaza.be

Begin september voerde VAB in samenwerking met onderzoeksbureau Profacts een onderzoek uit bij 1.054 automobilisten naar aanleiding van de stijgende brandstofprijzen. Het onderzoek onthult dat de hoge autokosten steeds meer automobilisten aan carpooling doen denken. Eén op de vier overweegt om te gaan carpoolen. Eens uittesten De treinstaking van 3 oktober is volgens VAB dan ook "de ideale gelegenheid" voor automobilisten om het carpoolen eens uit te testen. Zo kunnen ze zich solidair tonen met treinreizigers. Bovendien wordt op die manier het verwachte fileleed beperkt. VAB merkt op dat automobilisten een vergoeding kunnen vragen voor de brandstofkosten (0,08 euro per kilometer is het gangbare tarief). (Belga/TE)