Vrijdag wordt in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland vanaf de middag zeer druk verkeer met filevorming richting zuiden verwacht, zegt Touring in een mededeling. Elders in Europa zouden er minder of geen problemen zijn.

Rode dag

Zaterdag wordt volgens de organisatie 'een rode dag' in heel Europa. Op de traditionele knelpunten richting zuiden wordt het aanschuiven tussen 8u en 16u. Zondag wordt enkel in Duitsland nog drukte voorspeld. 'Wie naar het buitenland vertrekt, doet dat beter op zondag.'

Komend weekend keren de eerste toeristen terug. Touring verwacht echter vlot verkeer op zaterdag en zondag richting noorden.

Verlengd weekend

Touring en VAB herinneren er allebei aan dat dit weekend het bouwverlof begint in België. Daarnaast is het op 11 juli de Vlaamse feestdag, zodat heel wat Vlamingen een verlengd weekend hebben, aldus de Vlaamse Automobilistenbond. In eigen land zal de avondspits op vrijdag vroeger op gang komen, vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel.

Bovendien begint in Nederland de zomervakantie in het zuiden van het land, wat ook voor drukte op de Belgische wegen zorgt, voegt VAB eraan toe. In Frankrijk komt er ook een verlengd weekend aan vanwege de nationale feestdag op 14 juli. (Belga/WB)

Vrijdag wordt in Frankrijk, Duitsland en Zwitserland vanaf de middag zeer druk verkeer met filevorming richting zuiden verwacht, zegt Touring in een mededeling. Elders in Europa zouden er minder of geen problemen zijn. Zaterdag wordt volgens de organisatie 'een rode dag' in heel Europa. Op de traditionele knelpunten richting zuiden wordt het aanschuiven tussen 8u en 16u. Zondag wordt enkel in Duitsland nog drukte voorspeld. 'Wie naar het buitenland vertrekt, doet dat beter op zondag.'Komend weekend keren de eerste toeristen terug. Touring verwacht echter vlot verkeer op zaterdag en zondag richting noorden.Touring en VAB herinneren er allebei aan dat dit weekend het bouwverlof begint in België. Daarnaast is het op 11 juli de Vlaamse feestdag, zodat heel wat Vlamingen een verlengd weekend hebben, aldus de Vlaamse Automobilistenbond. In eigen land zal de avondspits op vrijdag vroeger op gang komen, vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel.Bovendien begint in Nederland de zomervakantie in het zuiden van het land, wat ook voor drukte op de Belgische wegen zorgt, voegt VAB eraan toe. In Frankrijk komt er ook een verlengd weekend aan vanwege de nationale feestdag op 14 juli. (Belga/WB)