Voor vakantiegangers die in juli vertrekken kan de brandstoftoeslag oplopen tot meer dan 90 euro per persoon. Voor een doorsnee gezin van vier personen is dat een forse streep door de rekening.

Bij Thomas Cook varieert de toeslag voor afreizen in juli van 8,64 euro per persoon per traject voor nabije bestemmingen tot 44,8 euro voor exotische reizen zoals Sri Lanka. Bij Jetair (en Sunjets) liggen de toeslagen iets hoger. Een familie van vier die een exotische reis plande, kan dus een factuur van een kleine 400 euro extra voorgeschoteld krijgen, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De touroperators bepalen de hoogte van de brandstoftoeslagen ongeveer twee maanden voor de eigenlijke reis. De toeslag komt bovenop de prijs die afgesproken is bij de boeking. Klanten kunnen zich, tegen een bepaalde meerprijs, indekken tegen de toeslagen. De brandstoftoeslagen liggen al jaren onder vuur. Onlangs nog heeft Test-Aankoop ervoor gepleit ze te verbieden. (Belga/EE)

Voor vakantiegangers die in juli vertrekken kan de brandstoftoeslag oplopen tot meer dan 90 euro per persoon. Voor een doorsnee gezin van vier personen is dat een forse streep door de rekening. Bij Thomas Cook varieert de toeslag voor afreizen in juli van 8,64 euro per persoon per traject voor nabije bestemmingen tot 44,8 euro voor exotische reizen zoals Sri Lanka. Bij Jetair (en Sunjets) liggen de toeslagen iets hoger. Een familie van vier die een exotische reis plande, kan dus een factuur van een kleine 400 euro extra voorgeschoteld krijgen, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.De touroperators bepalen de hoogte van de brandstoftoeslagen ongeveer twee maanden voor de eigenlijke reis. De toeslag komt bovenop de prijs die afgesproken is bij de boeking. Klanten kunnen zich, tegen een bepaalde meerprijs, indekken tegen de toeslagen. De brandstoftoeslagen liggen al jaren onder vuur. Onlangs nog heeft Test-Aankoop ervoor gepleit ze te verbieden. (Belga/EE)