Dat zegt de ondernemersorganisatie dinsdag in een persbericht.

Unizo zat eind vorige week nog mee aan de onderhandelingstafel rond de problemen in de Antwerpse wijk Seefhoek, waar het afgelopen woensdag tot een massale vechtpartij kwam tussen winkeliers en drugsdealers.

Unizo is naar eigen zeggen geen vragende partij voor een 'illegalenjacht', maar wijst erop dat er in Antwerpen geen plaats kan zijn voor mensen zonder papieren die 'de criminele toer opgaan'. De organisatie dringt er dan ook bij burgemeester Janssens en minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) op aan om snel met een oplossing voor de door drugsoverlast geplaagde Seefhoek te komen. 'De opsluiting tot aan de uitwijzing van de illegale dealers moet nu snel van start gaan', luidt het dinsdag.

Buurt Informatie Netwerken

Ook de sociale sector moet volgens Unizo haar verantwoordelijkheid opnemen. Die moet de in de wijk aanwezige junks doeltreffender opvangen en begeleiden. Intussen werkt Unizo samen met de winkeliers en de lokale politie verder aan het oprichten van Buurt Informatie Netwerken (BIN's) in Antwerpen-Noord. Die moeten een efficiënter optreden van de politie in de buurt mogelijk maken. (Belga/SD)

Dat zegt de ondernemersorganisatie dinsdag in een persbericht. Unizo zat eind vorige week nog mee aan de onderhandelingstafel rond de problemen in de Antwerpse wijk Seefhoek, waar het afgelopen woensdag tot een massale vechtpartij kwam tussen winkeliers en drugsdealers. Unizo is naar eigen zeggen geen vragende partij voor een 'illegalenjacht', maar wijst erop dat er in Antwerpen geen plaats kan zijn voor mensen zonder papieren die 'de criminele toer opgaan'. De organisatie dringt er dan ook bij burgemeester Janssens en minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) op aan om snel met een oplossing voor de door drugsoverlast geplaagde Seefhoek te komen. 'De opsluiting tot aan de uitwijzing van de illegale dealers moet nu snel van start gaan', luidt het dinsdag. Buurt Informatie Netwerken Ook de sociale sector moet volgens Unizo haar verantwoordelijkheid opnemen. Die moet de in de wijk aanwezige junks doeltreffender opvangen en begeleiden. Intussen werkt Unizo samen met de winkeliers en de lokale politie verder aan het oprichten van Buurt Informatie Netwerken (BIN's) in Antwerpen-Noord. Die moeten een efficiënter optreden van de politie in de buurt mogelijk maken. (Belga/SD)