Niet alleen Antwerpen scoort, ook de Katholieke Universiteit Leuven, Université Catholique de Louvain en de Universiteit Gent zijn in de ranking gestegen. Daarmee gaan ons land, Nederland en Duitsland in tegen de dalende ranking van West-Europese universiteiten.

Stijgers

De universiteit van Antwerpen komt de top 200 binnen op plaats 192. De best scorende universiteit van ons land is nog steeds de Katholieke Universiteit Leuven, die stijgt van plaats 67 naar 58. Ook de Universiteit Gent doet het beter op plaats 93, in plaats van 106 in 2011. De Université Catholique de Louvain stijgt vijf plaatsen tot 164.

Van de Europese universiteiten in de top 200 staat de Katholieke Universiteit Leuven op plaats 13 (17 in 2011). Gent duikt de top vijftig binnen op plaats 31. Verder staat de Université Catholique de Louvain op 69 en nieuwkomer Universiteit Antwerpen op 81.

Leuven scoort

In de wetenschapsdomeinen 'Arts & Humanities', 'Clinical, Pre-Clinical & Health' en 'Engineering & Technology' scoort Leuven het best van alle Belgische universiteiten. In de "life sciences', moet het Gent laten voorgaan. In die categorie heeft Gent de 48ste plaats in de top 50.

Ook de Duitse en Nederlandse Universiteiten scoren sterk. Nederland staat met 12 universiteiten in de top 200. (Belga/TV)

Niet alleen Antwerpen scoort, ook de Katholieke Universiteit Leuven, Université Catholique de Louvain en de Universiteit Gent zijn in de ranking gestegen. Daarmee gaan ons land, Nederland en Duitsland in tegen de dalende ranking van West-Europese universiteiten.Stijgers De universiteit van Antwerpen komt de top 200 binnen op plaats 192. De best scorende universiteit van ons land is nog steeds de Katholieke Universiteit Leuven, die stijgt van plaats 67 naar 58. Ook de Universiteit Gent doet het beter op plaats 93, in plaats van 106 in 2011. De Université Catholique de Louvain stijgt vijf plaatsen tot 164. Van de Europese universiteiten in de top 200 staat de Katholieke Universiteit Leuven op plaats 13 (17 in 2011). Gent duikt de top vijftig binnen op plaats 31. Verder staat de Université Catholique de Louvain op 69 en nieuwkomer Universiteit Antwerpen op 81.Leuven scoort In de wetenschapsdomeinen 'Arts & Humanities', 'Clinical, Pre-Clinical & Health' en 'Engineering & Technology' scoort Leuven het best van alle Belgische universiteiten. In de "life sciences', moet het Gent laten voorgaan. In die categorie heeft Gent de 48ste plaats in de top 50. Ook de Duitse en Nederlandse Universiteiten scoren sterk. Nederland staat met 12 universiteiten in de top 200. (Belga/TV)