Iets voor de middag wordt Navid Sharifi dan toch op het vliegtuig gezet, nadat zijn aanvraag voor de vierde keer werd afgewezen. Pieter-Jan Staelens, de advocaat van Sharifi, zegt dat aangezien de vlucht zonder begeleiding zal zijn de kans bestaat dat hij weigert het vliegtuig te nemen. Staelens is nog een laatste keer in beroep gegaan, maar dat beroep werd verworpen.

Loodgieter Navid Sharifi stapt dinsdag rond de middag op het vliegtuig richting Afghanistan. Enkel als de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen besliste het beroep tegen zijn uitwijzing te behandelen, kon de vlucht alsnog opgeschort worden. Dat is niet het geval, deelde de Raad mee.

Navid Sharifi moest maandag halsoverkop zijn koffers pakken in het Centrum voor Illegalen in Brugge. De twintiger werd naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht waar hij op zijn repatriëring wacht.

Familievete

Volgens zijn raadsman vliegt hij dinsdag om 11.20 uur naar zijn thuisland. Daar is hij sinds zijn kleutertijd niet meer geweest. Pieter-Jan Staelens heeft recent nog een regularisatieaanvraag ingediend, maar die werd door de Dienst Vreemdelingenzaken afgewezen. Het dossier kwam in een stroomversnelling terecht toen aan het licht kwam dat Navid op de vlucht is voor een familievete. Hij zou een man blijvend verwond hebben. Dat is de reden waarom staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) weigert om de jonge loodgieter een verblijfsvergunning toe te kennen, zo schreef Het Laatste Nieuws.

De krant kon het dossier van de jongeman inkijken. Daaruit blijkt dat hij in 2008 vluchtte nadat hij bij een familievete een man levensgevaarlijk verwondde. Het slachtoffer verloor een nier en zit sindsdien in een rolstoel.

'Pure verdachtmakingen'

Het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen oordeelde dat 'de aangehaalde vluchtmotieven geen enkel verband houden met de criteria van de Vluchtenlingenconventie'. Het Nieuwsblad haalt een bron dicht bij de asieldiensten aan, volgens dewelke de jongeman over zijn identiteit loog, zou hij wel nog in Afghanistan zijn geweest sinds zijn kleutertijd en heeft hij er ook familie bij wie hij terechtkan. De advocaat van Navid spreekt over 'pure verdachtmakingen'.

Raad voor Vreemdelingenbetwistingen

Raadsman Pieter-Jan Staelens heeft nog een laatste poging ondernomen door beroep aan te tekenen tegen de uitwijzing van zijn cliënt. Tevergeefs, blijkt.

Loodgieter Navid Sharifi stapt dinsdag rond de middag op het vliegtuig richting Afghanistan. Enkel als de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen besliste het beroep tegen zijn uitwijzing te behandelen, kon de vlucht alsnog opgeschort worden. Dat is niet het geval, deelde de Raad mee. Navid Sharifi moest maandag halsoverkop zijn koffers pakken in het Centrum voor Illegalen in Brugge. De twintiger werd naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht waar hij op zijn repatriëring wacht.Volgens zijn raadsman vliegt hij dinsdag om 11.20 uur naar zijn thuisland. Daar is hij sinds zijn kleutertijd niet meer geweest. Pieter-Jan Staelens heeft recent nog een regularisatieaanvraag ingediend, maar die werd door de Dienst Vreemdelingenzaken afgewezen. Het dossier kwam in een stroomversnelling terecht toen aan het licht kwam dat Navid op de vlucht is voor een familievete. Hij zou een man blijvend verwond hebben. Dat is de reden waarom staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) weigert om de jonge loodgieter een verblijfsvergunning toe te kennen, zo schreef Het Laatste Nieuws. De krant kon het dossier van de jongeman inkijken. Daaruit blijkt dat hij in 2008 vluchtte nadat hij bij een familievete een man levensgevaarlijk verwondde. Het slachtoffer verloor een nier en zit sindsdien in een rolstoel.Het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen oordeelde dat 'de aangehaalde vluchtmotieven geen enkel verband houden met de criteria van de Vluchtenlingenconventie'. Het Nieuwsblad haalt een bron dicht bij de asieldiensten aan, volgens dewelke de jongeman over zijn identiteit loog, zou hij wel nog in Afghanistan zijn geweest sinds zijn kleutertijd en heeft hij er ook familie bij wie hij terechtkan. De advocaat van Navid spreekt over 'pure verdachtmakingen'.Raadsman Pieter-Jan Staelens heeft nog een laatste poging ondernomen door beroep aan te tekenen tegen de uitwijzing van zijn cliënt. Tevergeefs, blijkt.