De hardste botsing in 'Zijn er nog vragen' draaide rond de pensioenmalus van N-VA. Toen Groen-voorzitter Wouter Van Besien die aanhaalde, sprak Bart De Wever prompt van "grove leugens". "Het staat erin, maar dat is gewoon de pensioenbreuk zoals die vandaag berekend wordt" argumenteerde de N-VA'er.

Van Besien riep zijn medewerkers op de passages uit het V-plan van N-VA dan maar te tweeten. "Wat is het verschil met ongewijzigd beleid? We beperken de pensioeninstroom via een malus bij vervroegde uittrede (-2,5 miljard)", luidt het onder meer in het plan.

Index

Ook over de automatische loonindex raakten de gemoederen verhit. Sp.a-kopman Bruno Tobback nam de verdediging op zich, weliswaar in combinatie met een beleid dat de prijzen in bedwang houdt. De Wever noemde het systeem dan weer een "enorme belastingverhoging" en herhaalde dat sectoriele loonakkoorden koopkracht en private jobcreatie volgens hem beter beschermen.

Werklozen

En ook over de beperking van werkloosheidsuitkeringen in de tijd botste het. CD&V-kopman Kris Peeters is tegen. "Duw je die mensen in het OCMW, dan heb je minder pak om hen via de VDAB te activeren", hekelde hij. Naast sp.a en Groen gelooft ook Vlaams Belanger Gerolf Annemans niet in een lineaire regel.

Open Vld en N-VA zijn echter wel overtuigd. "Maar er moet ook geactiveerd worden vanaf dag één, niet na verschillende maanden", vulde Maggie De Block als Open Vld-boegbeeld wel aan. De Wever van zijn kant verwees nog naar het 'artikel 80' rond de schorsing wegens abnormaal langdurige werkloosheid "dat Miet Smet (CD&V, nvdr) destijds nog verstrengd heeft." (Belga/TV)

De hardste botsing in 'Zijn er nog vragen' draaide rond de pensioenmalus van N-VA. Toen Groen-voorzitter Wouter Van Besien die aanhaalde, sprak Bart De Wever prompt van "grove leugens". "Het staat erin, maar dat is gewoon de pensioenbreuk zoals die vandaag berekend wordt" argumenteerde de N-VA'er.Van Besien riep zijn medewerkers op de passages uit het V-plan van N-VA dan maar te tweeten. "Wat is het verschil met ongewijzigd beleid? We beperken de pensioeninstroom via een malus bij vervroegde uittrede (-2,5 miljard)", luidt het onder meer in het plan.Ook over de automatische loonindex raakten de gemoederen verhit. Sp.a-kopman Bruno Tobback nam de verdediging op zich, weliswaar in combinatie met een beleid dat de prijzen in bedwang houdt. De Wever noemde het systeem dan weer een "enorme belastingverhoging" en herhaalde dat sectoriele loonakkoorden koopkracht en private jobcreatie volgens hem beter beschermen. En ook over de beperking van werkloosheidsuitkeringen in de tijd botste het. CD&V-kopman Kris Peeters is tegen. "Duw je die mensen in het OCMW, dan heb je minder pak om hen via de VDAB te activeren", hekelde hij. Naast sp.a en Groen gelooft ook Vlaams Belanger Gerolf Annemans niet in een lineaire regel. Open Vld en N-VA zijn echter wel overtuigd. "Maar er moet ook geactiveerd worden vanaf dag één, niet na verschillende maanden", vulde Maggie De Block als Open Vld-boegbeeld wel aan. De Wever van zijn kant verwees nog naar het 'artikel 80' rond de schorsing wegens abnormaal langdurige werkloosheid "dat Miet Smet (CD&V, nvdr) destijds nog verstrengd heeft." (Belga/TV)