Op de snelwegen in Vlaanderen staat rond 8u30 maximaal 15 kilometer file, waar dat op een "normale" maandagochtend 160 à 180 kilometer is. In enkele steden, waaronder Gent, Aalst, Leuven en Hasselt, is er wel bijzonder druk verkeer bij het binnenrijden van de stad, aangezien veel gebruikers van het openbaar vervoer door de staking aangewezen zijn op de auto.

Lokale verkeersproblemen

Lokaal levert de staking enkele verkeersproblemen op, maar geen zware hinder. Zo is de uitrit van de E19 aan Brucargo opnieuw open, maar staat bij het binnenkomen van Brucargo een stakingspiket, waardoor de bedrijven onbereikbaar zijn. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum staan bij heel wat privébedrijven stakingspiketten, maar zijn er nauwelijks opgetrokken op de openbare weg. Op de N16 in Willebroek worden pamfletten uitgedeeld, maar het verkeer wordt niet tegengehouden.

Sneeuwval

De sneeuwval zorgt dat, vooral in het oosten van het land, er lokaal trager gereden moet worden. De gladheid zorgde al voor een ongeval op de snelweg in Diest. (Belga/SD)

Op de snelwegen in Vlaanderen staat rond 8u30 maximaal 15 kilometer file, waar dat op een "normale" maandagochtend 160 à 180 kilometer is. In enkele steden, waaronder Gent, Aalst, Leuven en Hasselt, is er wel bijzonder druk verkeer bij het binnenrijden van de stad, aangezien veel gebruikers van het openbaar vervoer door de staking aangewezen zijn op de auto.Lokale verkeersproblemenLokaal levert de staking enkele verkeersproblemen op, maar geen zware hinder. Zo is de uitrit van de E19 aan Brucargo opnieuw open, maar staat bij het binnenkomen van Brucargo een stakingspiket, waardoor de bedrijven onbereikbaar zijn. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum staan bij heel wat privébedrijven stakingspiketten, maar zijn er nauwelijks opgetrokken op de openbare weg. Op de N16 in Willebroek worden pamfletten uitgedeeld, maar het verkeer wordt niet tegengehouden.SneeuwvalDe sneeuwval zorgt dat, vooral in het oosten van het land, er lokaal trager gereden moet worden. De gladheid zorgde al voor een ongeval op de snelweg in Diest. (Belga/SD)