Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. Daarnaast wordt ook het mes gezet in het aantal bijzondere functies bij het Bureau van de Kamer.

Van kracht na de verkiezingen

Volgens La Libre is er een politiek akkoord over de aanpassing van het systeem van de uittredingsvergoedingen. Zo zullen parlementsleden maximaal recht hebben op een vergoeding van 24 maanden in plaats van 48 maanden. De nieuwe regel gaat in vanaf volgende legislatuur.

Verwacht wordt dat het Bureau van de Kamer de hervorming volgende week goedkeurt. Het is afwachten of de andere parlementen de strengere regel zullen overnemen.

Minder extra vergoedingen

Naast de nieuwe regels rond uittredingsvergoedingen buigt de Kamer zich volgens La Librevrijdag ook over een vermindering van het aantal bijzondere functies betreft. Het gaat dan onder meer om de functies van voorzitter, ondervoorzitters, quaestoren en secretarissen. Die functies geven recht op een extra vergoeding. (Belga/TV)

Dat schrijft La Libre Belgique woensdag. Daarnaast wordt ook het mes gezet in het aantal bijzondere functies bij het Bureau van de Kamer.Volgens La Libre is er een politiek akkoord over de aanpassing van het systeem van de uittredingsvergoedingen. Zo zullen parlementsleden maximaal recht hebben op een vergoeding van 24 maanden in plaats van 48 maanden. De nieuwe regel gaat in vanaf volgende legislatuur.Verwacht wordt dat het Bureau van de Kamer de hervorming volgende week goedkeurt. Het is afwachten of de andere parlementen de strengere regel zullen overnemen. Naast de nieuwe regels rond uittredingsvergoedingen buigt de Kamer zich volgens La Librevrijdag ook over een vermindering van het aantal bijzondere functies betreft. Het gaat dan onder meer om de functies van voorzitter, ondervoorzitters, quaestoren en secretarissen. Die functies geven recht op een extra vergoeding. (Belga/TV)