Uittredend burgemeester Zelzate vraagt hertelling van de stemmen

Frank Bruggeman is niet te spreken over de coalitie van SP.A en PVDA in Zelzate © Belga Image

In Zelzate vraagt uittredend burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) de hertelling van de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat meldt VTM NIEUWS en bevestigt Bruggeman zondagavond. PVDA levert zijn eerste schepen in Zelzate.

Zaterdag sloten sp.a en de extreemlinkse PVDA in de Oost-Vlaamse gemeente een bestuursakkoord, waardoor PVDA een eerste schepen in België aan zet brengt. VLD-SD gelooft dat ze aanspraak kan maken op bijkomende zetels in de gemeenteraad, na verslagen van haar getuigen.

Huidig burgemeester Frank Bruggeman zegt dat zijn partij op verkiezingsdag enkele pv’s heeft laten opmaken naar aanleiding van onregelmatigheden. Op basis van die klachten zou een hertelling aan de orde zijn. Over de aard van de klachten wil Bruggeman geen uitleg geven, ‘maar we hebben reden om aan te nemen dat we benadeeld zijn’, klinkt het.

Een eventuele verschuiving in de gemeenteraad kan het voor de coalitie sp.a/PVDA, die over 13 zetels beschikt, moeilijk maken om te besturen. Indien ze een zetel verliezen, bestaat de meerderheid nog steeds, maar is ze erg nipt.

Zelzate heeft 12.000 inwoners, op 14 oktober brachten 8.308 kiezers hun stem uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content