Nadat een imam en een rabbijn Bart Schols geen duidelijk antwoord konden geven op de vraag 'wat als uw zoon homo is?', geeft Nadine Iarchy, lid van Liga voor Joodse vrouwen van België, toe dat ze zelf ook worstelt met die vraag. Dat geeft ze toe in een opiniestuk op de website van Radio 1.

'Mag ik van een modetrend spreken? Het is zo aanwezig en toegelaten: in de media, tijdens de 'Gay Parade', ... Dat oefent allemaal een aantrekkingskracht uit volgens mij. Ik ben er vast van overtuigd dat mensen zichzelf moeten ontdekken. Maar moet dat dan allemaal in het openbaar? 15 jaar lijkt me trouwens ook enorm jong om je dan al te outen als homo', schrift Iarchy.

'Homoseksulaiteit [sic] wordt wel aanvaard binnen de Joodse gemeenschap', nuanceert ze, 'ook al is het dan één van die dingen die niet mogen. Ik zou mijn kind vooral vastnemen en knuffelen. En me enorm grote zorgen maken over de toekomst. Want niet overal worden homoseksuelen geaccepteerd.' (NSK)

Nadat een imam en een rabbijn Bart Schols geen duidelijk antwoord konden geven op de vraag 'wat als uw zoon homo is?', geeft Nadine Iarchy, lid van Liga voor Joodse vrouwen van België, toe dat ze zelf ook worstelt met die vraag. Dat geeft ze toe in een opiniestuk op de website van Radio 1.'Mag ik van een modetrend spreken? Het is zo aanwezig en toegelaten: in de media, tijdens de 'Gay Parade', ... Dat oefent allemaal een aantrekkingskracht uit volgens mij. Ik ben er vast van overtuigd dat mensen zichzelf moeten ontdekken. Maar moet dat dan allemaal in het openbaar? 15 jaar lijkt me trouwens ook enorm jong om je dan al te outen als homo', schrift Iarchy.'Homoseksulaiteit [sic] wordt wel aanvaard binnen de Joodse gemeenschap', nuanceert ze, 'ook al is het dan één van die dingen die niet mogen. Ik zou mijn kind vooral vastnemen en knuffelen. En me enorm grote zorgen maken over de toekomst. Want niet overal worden homoseksuelen geaccepteerd.' (NSK)