Het faillissement is volledig te wijten aan de coronacrisis, luidt het. "JJ House werd afgelopen jaar zwaar getroffen door de coronacrisis waardoor alle evenementiële activiteiten zijn weggevallen. Daarnaast is er voorlopig geen perspectief op versoepelingen." De "mediaheisa" rond JJ House en "speculaties in sommige media" komen daar nog bij, klinkt het verder. "De verhuurder heeft nu naar aanleiding van de achterstallige huur ten gevolge van de coronacrisis een dagvaarding uitgebracht en de verbreking van de huurovereenkomst gevraagd. Een deurwaarder kwam vandaag ter plaatse.

Zonder locatie is het verderzetten van de activiteiten de facto onmogelijk." El Kaouakibi, die voor Open Vld in het Vlaams parlement zetelt, ligt al enkele weken onder vuur voor vermeende financiële malversaties bij haar vzw Let's Go Urban Academy.

Nguyen en haar raadsman Joris Vercraeye benadrukken dat het faillissement van Point Urbain losstaat van Let's Go Urban. JJ House is gevestigd in de Antwerpse Reyndersstraat, in de voormalige woning van de 17de-eeuwse schilder Jacob Jordaens.

Verschillende media berichtten de afgelopen weken over een keuken die aangekocht werd voor Let's Go Urban, maar in het JJ House zou staan. Volgens El Kaouakibi gaat het om een tweedehands industriële mobiele keuken die de vzw heeft aangekocht voor een nog te bouwen centrum. Die nieuwbouw heeft veel vertraging opgelopen, en dus is de keuken al aangekocht zodat de investeringstoelage voor de bouw niet zou vervallen, legde ze vorige week uit in een persbericht. De keuken staat tijdelijk opgeslagen "tot zolang het nieuwe center opgeleverd is".

Het faillissement is volledig te wijten aan de coronacrisis, luidt het. "JJ House werd afgelopen jaar zwaar getroffen door de coronacrisis waardoor alle evenementiële activiteiten zijn weggevallen. Daarnaast is er voorlopig geen perspectief op versoepelingen." De "mediaheisa" rond JJ House en "speculaties in sommige media" komen daar nog bij, klinkt het verder. "De verhuurder heeft nu naar aanleiding van de achterstallige huur ten gevolge van de coronacrisis een dagvaarding uitgebracht en de verbreking van de huurovereenkomst gevraagd. Een deurwaarder kwam vandaag ter plaatse. Zonder locatie is het verderzetten van de activiteiten de facto onmogelijk." El Kaouakibi, die voor Open Vld in het Vlaams parlement zetelt, ligt al enkele weken onder vuur voor vermeende financiële malversaties bij haar vzw Let's Go Urban Academy. Nguyen en haar raadsman Joris Vercraeye benadrukken dat het faillissement van Point Urbain losstaat van Let's Go Urban. JJ House is gevestigd in de Antwerpse Reyndersstraat, in de voormalige woning van de 17de-eeuwse schilder Jacob Jordaens. Verschillende media berichtten de afgelopen weken over een keuken die aangekocht werd voor Let's Go Urban, maar in het JJ House zou staan. Volgens El Kaouakibi gaat het om een tweedehands industriële mobiele keuken die de vzw heeft aangekocht voor een nog te bouwen centrum. Die nieuwbouw heeft veel vertraging opgelopen, en dus is de keuken al aangekocht zodat de investeringstoelage voor de bouw niet zou vervallen, legde ze vorige week uit in een persbericht. De keuken staat tijdelijk opgeslagen "tot zolang het nieuwe center opgeleverd is".