Voor het tweede jaar op rij bevatte Aalst Carnaval stereotiepe afbeeldingen van Joden, schrijft The Associated Press. Het persagentschap wijst erop dat onze regering verklaarde dat het antisemitisme de natie in verlegenheid en de samenleving in gevaar bracht. 'De overgrote meerderheid van de meer dan 75 officiële inzendingen van de parade ging over allerlei onderwerpen, van de stadspolitiek over de brexit tot de wereldwijde klimaatverandering, maar verschillende benadrukten opnieuw het thema dat zo'n opschudding veroorzaakte', klinkt het nog.

Volgens de Nederlandse openbare omroep NOS waren ook de reacties in Nederland niet mals. 'Mijn maag draait om', twitterde Ronny Naftaniel, voorzitter van het Nederlandse Joods Humanitair Fonds, over de optocht in Aalst.

De Nederlandse PvdA-leider Lodewijk Asscher noemde de optocht 'misselijkmakend'.

Le Parisien ging luisteren naar wat de bezoekers op het dorpsplein in Aalst te zeggen hadden. Volgens hen wilde niemand respectloos zijn. Er waren vooral misverstanden over de controversiële praalwagen van 2019, klinkt het. 'Ze wilden de Joden nooit bespotten en kwetsen, de media-aandacht is volledig overdreven', zegt een Aalsterse verpleegster die liever anoniem wil blijven.

Ook Reuters hoorde hetzelfde in Aalst. 'Niemand werd geviseerd', verklaarde de 21-jarige Jielke aan het persagentschap. 'Vorig jaar was er veel ophef maar we willen met iedereen lachen.'

Het Duitse persagentschap DPA noemt Aalst Carnaval een 'uitbarsting van uitbundigheid en dwaasheid'. Voor een korte periode worden alle regels voor het sociale leven geschrapt, verklaart het persagentschap.

Voor het tweede jaar op rij bevatte Aalst Carnaval stereotiepe afbeeldingen van Joden, schrijft The Associated Press. Het persagentschap wijst erop dat onze regering verklaarde dat het antisemitisme de natie in verlegenheid en de samenleving in gevaar bracht. 'De overgrote meerderheid van de meer dan 75 officiële inzendingen van de parade ging over allerlei onderwerpen, van de stadspolitiek over de brexit tot de wereldwijde klimaatverandering, maar verschillende benadrukten opnieuw het thema dat zo'n opschudding veroorzaakte', klinkt het nog. Volgens de Nederlandse openbare omroep NOS waren ook de reacties in Nederland niet mals. 'Mijn maag draait om', twitterde Ronny Naftaniel, voorzitter van het Nederlandse Joods Humanitair Fonds, over de optocht in Aalst. De Nederlandse PvdA-leider Lodewijk Asscher noemde de optocht 'misselijkmakend'. Le Parisien ging luisteren naar wat de bezoekers op het dorpsplein in Aalst te zeggen hadden. Volgens hen wilde niemand respectloos zijn. Er waren vooral misverstanden over de controversiële praalwagen van 2019, klinkt het. 'Ze wilden de Joden nooit bespotten en kwetsen, de media-aandacht is volledig overdreven', zegt een Aalsterse verpleegster die liever anoniem wil blijven. Ook Reuters hoorde hetzelfde in Aalst. 'Niemand werd geviseerd', verklaarde de 21-jarige Jielke aan het persagentschap. 'Vorig jaar was er veel ophef maar we willen met iedereen lachen.'Het Duitse persagentschap DPA noemt Aalst Carnaval een 'uitbarsting van uitbundigheid en dwaasheid'. Voor een korte periode worden alle regels voor het sociale leven geschrapt, verklaart het persagentschap.