Een professor aan de UGent die twee jaar geleden werd veroordeeld voor aanranding van een minderjarige, heeft al die tijd loon ontvangen. De universiteit wilde wachten tot het Hof van Cassatie zich definitief over het dossier had uitgesproken, maar wist blijkbaar niet dat de raadsheren dat al vijftien maanden geleden hadden gedaan, schrijft De Morgen.

Tuchtprocedure

De professor werd in december 2011 door het hof van beroep veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de aanranding van een driejarig zoontje van een van zijn studenten. De man trok daarop naar het Hof van Cassatie. De UGent stelde daarom de tuchtprocedure tegen de professor uit, al bleef hij wel preventief geschorst. De bestuurders wilden wachten met maatregelen tot er een definitief arrest zou zijn. Door het cassatieberoep was hij juridisch immers onschuldig.

Nu blijkt dat het Hof van Cassatie zijn beroep al in september 2012 heeft verworpen. Aangezien de universiteit geen betrokken partij was in de zaak, was ze niet op de hoogte en bleef ze al die tijd het loon van de professor doorbetalen. De UGent zegt in een reactie dat de tuchtprocedure zal worden opgestart. (Belga/AVE)

Een professor aan de UGent die twee jaar geleden werd veroordeeld voor aanranding van een minderjarige, heeft al die tijd loon ontvangen. De universiteit wilde wachten tot het Hof van Cassatie zich definitief over het dossier had uitgesproken, maar wist blijkbaar niet dat de raadsheren dat al vijftien maanden geleden hadden gedaan, schrijft De Morgen.De professor werd in december 2011 door het hof van beroep veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de aanranding van een driejarig zoontje van een van zijn studenten. De man trok daarop naar het Hof van Cassatie. De UGent stelde daarom de tuchtprocedure tegen de professor uit, al bleef hij wel preventief geschorst. De bestuurders wilden wachten met maatregelen tot er een definitief arrest zou zijn. Door het cassatieberoep was hij juridisch immers onschuldig. Nu blijkt dat het Hof van Cassatie zijn beroep al in september 2012 heeft verworpen. Aangezien de universiteit geen betrokken partij was in de zaak, was ze niet op de hoogte en bleef ze al die tijd het loon van de professor doorbetalen. De UGent zegt in een reactie dat de tuchtprocedure zal worden opgestart. (Belga/AVE)