Op andere sociale media, zoals Facebook en Instagram, functioneert Schild & Vrienden wel.

Omdat het Twitter-account is opgeschort, kunnen geen tweets van Schild & Vrienden meer bekeken worden. Daardoor is ook niet te zien welke tweet de aanleiding tot de ingreep van Twitter kan geweest zijn.

Bij de algemene regels die Twitter aanhaalt als reden tot opschorting van een account zitten onder meer 'verheerlijken van geweld', hatelijk gedrag en pestgedrag of het aanzetten tot pestgedrag.

Het is ook niet zeker dat er een specifieke aanleiding was.

De Amerikaanse tv-zender NBC meldt dat Twitter de accounts van ruim vijftig 'wit nationalistische' of 'identaire' bewegingen heeft opgeschort.

De actie van Twitter is volgens NBC een gevolg van het rapport dat het Global Project Against Hate and Extremism dinsdag publiceerde en dat de groepen in kaart brengt die deel uitmaken van de zogenaamde 'Generation Identity' en die de vervangingstheorieën propageren (mensen van Europese origine worden vervangen door migranten van andere origine). Die identitaire groepen verspreiden hun boodschap en rekruteren nieuwe aanhang via Twitter of YouTube, aldus dat rapport.

Het rapport identificeerde 67 Twitter-accounts in 14 landen met 140.000 volgers. Volgens NBC heeft Twitter een deel van deze accounts (en misschien andere) opgeschort. Zo is in Oostenrijk de account van de extreemrechtse gewezen neo-nazi Martin Sellner opgeschort. Schild & Vrienden is niet in het rapport vermeld.

Schild & Vrienden kwam in de volle aandacht na een Pano-reportage die in het najaar van 2018 werd uitgezonden.

Daaruit bleek dat de leden van de groep, die zich officieel als 'rechts-conservatief' uitgaf, in geheime chatgroepen veel radicaler waren. Pano vond dat leden in die chatgroepen seksistische en racistische memes deelden. Sommigen dweepten met geweld.

Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, zetelt inmiddels in de Kamer, nadat hij als onafhankelijke werd verkozen op de lijst van Vlaams Belang voor Vlaams Brabant. Zijn Twitter-account functioneert.

Op andere sociale media, zoals Facebook en Instagram, functioneert Schild & Vrienden wel.Omdat het Twitter-account is opgeschort, kunnen geen tweets van Schild & Vrienden meer bekeken worden. Daardoor is ook niet te zien welke tweet de aanleiding tot de ingreep van Twitter kan geweest zijn.Bij de algemene regels die Twitter aanhaalt als reden tot opschorting van een account zitten onder meer 'verheerlijken van geweld', hatelijk gedrag en pestgedrag of het aanzetten tot pestgedrag.Het is ook niet zeker dat er een specifieke aanleiding was.De Amerikaanse tv-zender NBC meldt dat Twitter de accounts van ruim vijftig 'wit nationalistische' of 'identaire' bewegingen heeft opgeschort. De actie van Twitter is volgens NBC een gevolg van het rapport dat het Global Project Against Hate and Extremism dinsdag publiceerde en dat de groepen in kaart brengt die deel uitmaken van de zogenaamde 'Generation Identity' en die de vervangingstheorieën propageren (mensen van Europese origine worden vervangen door migranten van andere origine). Die identitaire groepen verspreiden hun boodschap en rekruteren nieuwe aanhang via Twitter of YouTube, aldus dat rapport. Het rapport identificeerde 67 Twitter-accounts in 14 landen met 140.000 volgers. Volgens NBC heeft Twitter een deel van deze accounts (en misschien andere) opgeschort. Zo is in Oostenrijk de account van de extreemrechtse gewezen neo-nazi Martin Sellner opgeschort. Schild & Vrienden is niet in het rapport vermeld.Schild & Vrienden kwam in de volle aandacht na een Pano-reportage die in het najaar van 2018 werd uitgezonden. Daaruit bleek dat de leden van de groep, die zich officieel als 'rechts-conservatief' uitgaf, in geheime chatgroepen veel radicaler waren. Pano vond dat leden in die chatgroepen seksistische en racistische memes deelden. Sommigen dweepten met geweld.Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden, zetelt inmiddels in de Kamer, nadat hij als onafhankelijke werd verkozen op de lijst van Vlaams Belang voor Vlaams Brabant. Zijn Twitter-account functioneert.