De cijfers komen als antwoord op een parlementaire vraag van parlementslid Kattrin Jadin. Het aantal meldingen van verloren of gestolen materiaal is in de loop der jaren wel afgenomen: in 2018 waren dat er 1.997, in 2019 1.442 en vorig jaar 1.079.

'Het is niet mogelijk een precies overzicht te geven van het soort apparatuur dat wordt gestolen of verloren gaat, omdat hierover onvoldoende gegevens beschikbaar zijn', aldus Dedonder. 'Het materiaal is zeer uiteenlopend door de verschillende taken die Defensie uitvoert.'

De minister bevestigt wel dat er 83 meldingen geweest zijn van verlies van munitie (waarvan ze in 64 gevallen werd teruggevonden), en 9 diefstallen van munitie (waarvan ze in 2 gevallen werd teruggevonden). Ook raakten er 53 wapens verloren, waarvan er 30 werden teruggevonden en was er melding van 4 gestolen wapens, waarvan amper 1 werd teruggevonden.

De cijfers komen als antwoord op een parlementaire vraag van parlementslid Kattrin Jadin. Het aantal meldingen van verloren of gestolen materiaal is in de loop der jaren wel afgenomen: in 2018 waren dat er 1.997, in 2019 1.442 en vorig jaar 1.079. 'Het is niet mogelijk een precies overzicht te geven van het soort apparatuur dat wordt gestolen of verloren gaat, omdat hierover onvoldoende gegevens beschikbaar zijn', aldus Dedonder. 'Het materiaal is zeer uiteenlopend door de verschillende taken die Defensie uitvoert.' De minister bevestigt wel dat er 83 meldingen geweest zijn van verlies van munitie (waarvan ze in 64 gevallen werd teruggevonden), en 9 diefstallen van munitie (waarvan ze in 2 gevallen werd teruggevonden). Ook raakten er 53 wapens verloren, waarvan er 30 werden teruggevonden en was er melding van 4 gestolen wapens, waarvan amper 1 werd teruggevonden.