Een 25-jarige man uit Maasmechelen is opgepakt bij een actie om personen op te sporen die met een laserpen geschenen hadden in de richting van overvliegende F16's boven het Maasland.

Het federale parket coördineerde de actie, waaraan een politiehelikopter en vijf politiezones uit Limburg deelnamen. Bij de arrestatie van voorbije nacht verschafte de politie van de zone Lanaken-Maasmechelen logistieke en praktische ondersteuning op het terrein.

Laserincidenten

Maandag- en dinsdagavond stegen vanop Kleine-Brogel meerdere F16's op om over het Maasland te vliegen. Ook een politiehelikopter ging de lucht in. Op die manier wilden de politiediensten verdachten opsporen die de voorbije maanden met een laserpen de vliegtuigen beschenen.

Piloten van de militaire luchtmachtbasis werden al een paar keer met laserincidenten geconfronteerd. (Belga/AVE)

Een 25-jarige man uit Maasmechelen is opgepakt bij een actie om personen op te sporen die met een laserpen geschenen hadden in de richting van overvliegende F16's boven het Maasland. Het federale parket coördineerde de actie, waaraan een politiehelikopter en vijf politiezones uit Limburg deelnamen. Bij de arrestatie van voorbije nacht verschafte de politie van de zone Lanaken-Maasmechelen logistieke en praktische ondersteuning op het terrein.Maandag- en dinsdagavond stegen vanop Kleine-Brogel meerdere F16's op om over het Maasland te vliegen. Ook een politiehelikopter ging de lucht in. Op die manier wilden de politiediensten verdachten opsporen die de voorbije maanden met een laserpen de vliegtuigen beschenen. Piloten van de militaire luchtmachtbasis werden al een paar keer met laserincidenten geconfronteerd. (Belga/AVE)