Twintig huiszoekingen in het hele land voor illegaal wapenbezit

29/11/17 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Bron: Belga

De politie is woensdagochtend binnengevallen op twintig plaatsen in het hele land in een groot onderzoek naar illegaal wapenbezit. Dat meldt het federaal parket in een mededeling.

Twintig huiszoekingen in het hele land voor illegaal wapenbezit

© Belga

De huiszoekingen werden uitgevoerd in het kader van een onderzoek naar mensen die illegaal via het internet wapens hebben gekocht in Slovakije. Die wapens zouden in principe niet schietklaar zijn, maar heel snel weer functioneel kunnen worden gemaakt. Er waren woensdagochtend huiszoekingen in Luik, Brussel, Vlaams-Brabant, Limburg, Henegouwen, Antwerpen, Waals-Brabant en Oost-Vlaanderen, zegt woordvoerder van het federaal parket, Eric Van der Sypt.

Het zou gaan om onder meer oorlogswapens en handvuurwapens. In totaal werden zeventien wapens uit Slovakije teruggevonden. De politie vond ook 39 andere verboden wapens.

De kopers van de wapens kunnen onder meer vervolgd worden voor handel, aan- en verkoop en overbrenging van een vergunningsplichtig wapen, en bezit van aan vergunningsplichtig of verboden wapen. Indien het wapen omgebouwd is: ombouw van wapen, zonder dat men handelaar is. De strafmaat voor dergelijke misdrijven bedraagt een maand tot vijf jaar.

Onze partners