In scholen in België waren er in het schooljaar 2011-2012 gemiddeld twintig diefstallen per dag. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie voor dat schooljaar, schrijft Sudpresse.

Vuurwapen

131 leerlingen werden de laan uitgestuurd voor diefstal. Bovendien moesten er dertien hun biezen pakken omdat ze in het bezit waren van een vuurwapen. 95 leerlingen werden van school gestuurd voor drugsbezit, 32 voor de verkoop van drugs binnen de schoolmuren.

121 leerlingen werden uitgesloten voor slagen en verwondingen tegenover een leraar.

De federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken zegt tegen eind dit jaar met een nieuw actieplan te komen, gericht tegen de criminaliteit op school. (Belga/AVE)

In scholen in België waren er in het schooljaar 2011-2012 gemiddeld twintig diefstallen per dag. Dat blijkt uit de criminaliteitscijfers van de federale politie voor dat schooljaar, schrijft Sudpresse. 131 leerlingen werden de laan uitgestuurd voor diefstal. Bovendien moesten er dertien hun biezen pakken omdat ze in het bezit waren van een vuurwapen. 95 leerlingen werden van school gestuurd voor drugsbezit, 32 voor de verkoop van drugs binnen de schoolmuren.121 leerlingen werden uitgesloten voor slagen en verwondingen tegenover een leraar. De federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken zegt tegen eind dit jaar met een nieuw actieplan te komen, gericht tegen de criminaliteit op school. (Belga/AVE)