Lolita en Fernando, het kweekkoppeltje rode panda's van Planckendael, hebben een tweeling gekregen. De kleintjes zijn nog blind, volledig hulpeloos en veilig verborgen in hun warme nestje, aldus het dierenpark in een persbericht. Ook de Antwerpse zoo is trouwens een rode panda rijker. Het nieuwe, jonge kweekpaar Ibet en Phentok, bracht daar zijn eerste boreling ter wereld.

Na drie maanden gaan de jongen zelf op verkenning en kan het publiek ze bewonderen in het continent Azië van Planckendael, naast de olifanten. Het geslacht van de kleintjes is nog niet bekend, maar zal snel door een dokter bepaald worden. Daarna krijgen de baby's een naam die met een P begint, net zoals alle andere borelingen van 2014 van Planckendael en ZOO Antwerpen.

De rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en in Zuidwest-China. Ze zijn kwetsbaar en staan op de rode lijst van de International Union for Conservation of Nature. Er leven nog zo'n tienduizend rode panda's in de natuur, maar hun aantal neemt snel af. De panda's wonen in bergwouden die gekapt worden en hun prachtige pels is gegeerd. Ze zijn dus regelmatig het slachtoffer van stropersvallen. (Belga/WB)

Lolita en Fernando, het kweekkoppeltje rode panda's van Planckendael, hebben een tweeling gekregen. De kleintjes zijn nog blind, volledig hulpeloos en veilig verborgen in hun warme nestje, aldus het dierenpark in een persbericht. Ook de Antwerpse zoo is trouwens een rode panda rijker. Het nieuwe, jonge kweekpaar Ibet en Phentok, bracht daar zijn eerste boreling ter wereld.Na drie maanden gaan de jongen zelf op verkenning en kan het publiek ze bewonderen in het continent Azië van Planckendael, naast de olifanten. Het geslacht van de kleintjes is nog niet bekend, maar zal snel door een dokter bepaald worden. Daarna krijgen de baby's een naam die met een P begint, net zoals alle andere borelingen van 2014 van Planckendael en ZOO Antwerpen. De rode panda's komen voor in de oostelijke Himalaya en in Zuidwest-China. Ze zijn kwetsbaar en staan op de rode lijst van de International Union for Conservation of Nature. Er leven nog zo'n tienduizend rode panda's in de natuur, maar hun aantal neemt snel af. De panda's wonen in bergwouden die gekapt worden en hun prachtige pels is gegeerd. Ze zijn dus regelmatig het slachtoffer van stropersvallen. (Belga/WB)