Dat blijkt uit het voorstel waarover De Morgen bericht.

De onderhandelaars van de Zweedse coalitie willen recidivisten in het verkeer zwaarder aanpakken. De invoering van het rijbewijs op punten werd daarom al opgenomen in het Vlaamse regeerakkoord. N-VA en CD&V legden de kwestie samen op tafel tijdens de federale regeringsonderhandelingen.

Nu dient CD&V ook een concreet wetsvoorstel in. In grote lijnen komt het voorstel van Kamerlid Jef Van den Bergh hierop neer: afhankelijk van de overtreding krijgt een autobestuurder een tot vier strafpunten.

Wie de bovengrens bereikt - voor ervaren bestuurders acht punten, voor beginnende bestuurders zes - krijgt een rijverbod van drie maanden en een verplichte cursus. Daarna begint hij of zij met een schone lei. Wie daarna opnieuw de bovengrens bereikt, krijgt een zwaardere straf.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit het voorstel waarover De Morgen bericht.De onderhandelaars van de Zweedse coalitie willen recidivisten in het verkeer zwaarder aanpakken. De invoering van het rijbewijs op punten werd daarom al opgenomen in het Vlaamse regeerakkoord. N-VA en CD&V legden de kwestie samen op tafel tijdens de federale regeringsonderhandelingen. Nu dient CD&V ook een concreet wetsvoorstel in. In grote lijnen komt het voorstel van Kamerlid Jef Van den Bergh hierop neer: afhankelijk van de overtreding krijgt een autobestuurder een tot vier strafpunten. Wie de bovengrens bereikt - voor ervaren bestuurders acht punten, voor beginnende bestuurders zes - krijgt een rijverbod van drie maanden en een verplichte cursus. Daarna begint hij of zij met een schone lei. Wie daarna opnieuw de bovengrens bereikt, krijgt een zwaardere straf.(Belga/RR)