Een van de twee ontsnapte gevangenen, de 24-jarige Orlando Leblond, werd onlangs veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar voor gewapende diefstallen in Luik en Charleroi.

Hij gijzelde samen met de 23-jarige Ludovic Fichof twee cipiers met behulp van een wapen. Ze dwongen de bewakers hen naar de uitgang te leiden.

'Eerste ontsnapping met gijzeling'
Eenmaal buiten de gevangenismuren lieten de gedetineerden een van de cipiers vrij. De tweede moest plaatsnemen in de vluchtwagen en werd pas vrijgelaten in Montignies-sur-Sambre (Charleroi).

'Enkele jaren geleden vonden er al enkele ontsnappingen uit de gevangenis van Hoei plaats, maar bij mijn weten nooit met een gijzeling', aldus plaatsvervangend burgemeester Christine Delhaise. 'We hebben het geluk dat de gevangenis een relatief kalme reputatie heeft, in vergelijking met andere Belgische gevangenissen.' (Belga/SD)

Een van de twee ontsnapte gevangenen, de 24-jarige Orlando Leblond, werd onlangs veroordeeld tot een celstraf van 13 jaar voor gewapende diefstallen in Luik en Charleroi. Hij gijzelde samen met de 23-jarige Ludovic Fichof twee cipiers met behulp van een wapen. Ze dwongen de bewakers hen naar de uitgang te leiden. 'Eerste ontsnapping met gijzeling' Eenmaal buiten de gevangenismuren lieten de gedetineerden een van de cipiers vrij. De tweede moest plaatsnemen in de vluchtwagen en werd pas vrijgelaten in Montignies-sur-Sambre (Charleroi). 'Enkele jaren geleden vonden er al enkele ontsnappingen uit de gevangenis van Hoei plaats, maar bij mijn weten nooit met een gijzeling', aldus plaatsvervangend burgemeester Christine Delhaise. 'We hebben het geluk dat de gevangenis een relatief kalme reputatie heeft, in vergelijking met andere Belgische gevangenissen.' (Belga/SD)