Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten. Het ging om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit de Beverse deelgemeente Verrebroek en een 16-jarige uit de Beverse deelgemeente Kieldrecht. Ze gaven zich na de feiten aan bij de politie.

De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten eerst om hen in Everberg te plaatsen, maar na twee maanden moesten ze naar een andere instelling gebracht worden. De 16-jarige verdachte ontsnapte zaterdagavond uit de gemeenschapsinstelling in Wingene, samen met een andere jongere die niets met de moordzaak te maken heeft. De twee tieners werden opgepakt in een hotel in Blankenberge.

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn ter hoogte van de Lesseliersdreef. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten. Het ging om een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit de Beverse deelgemeente Verrebroek en een 16-jarige uit de Beverse deelgemeente Kieldrecht. Ze gaven zich na de feiten aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten eerst om hen in Everberg te plaatsen, maar na twee maanden moesten ze naar een andere instelling gebracht worden. De 16-jarige verdachte ontsnapte zaterdagavond uit de gemeenschapsinstelling in Wingene, samen met een andere jongere die niets met de moordzaak te maken heeft. De twee tieners werden opgepakt in een hotel in Blankenberge.