Tijdens een gewapende overval op een juwelierszaak in Brussel is maandagnamiddag een juwelier doodgeschoten. Bij een andere overval is maandagavond één van de overvallers om het leven gekomen.

De winkel 'City Tex', gelegen in de Waversesteenweg nabij de Naamse Poort, werd omstreeks 13.40 uur door twee personen overvallen.

De juwelier overleed tijdens een vuurgevecht. Eén van zijn famileleden raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kon twee verdachten inrekenen. Eén van hen raakte gewond. Volgens de politie maakten de overvallers geen buit.

Tweededode

Bij een nieuwe overval op een juwelierszaak kwam maandagavond opnieuw iemand om het leven.

Twee overvallers hadden het omstreeks 19 uur gemunt op een juwelierszaak op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

Toen ze met een zak juwelen op een scooter aan de haal gingen, opende de juwelier het vuur.

Daarbij kwam één overvaller om het leven. De tweede werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

''Meerpolitieindewijken'

In een reactie op de twee overvallen verklaarde Brussels minister-president Charles Picqué (PS) maandagavond dat het noodzakelijk is de aanwezigheid van de politie in de wijken te versterken.

Hij pleit voor de rekrutering van bijkomende politie-agenten, meer actie van de federale politie en justitie en ook voor meer aandacht voor preventie.

Een versterkte aanwezigheid van de politie in de wijken is volgens Picqué het eerste antwoord dat moet worden gegeven.

Tijdens een gewapende overval op een juwelierszaak in Brussel is maandagnamiddag een juwelier doodgeschoten. Bij een andere overval is maandagavond één van de overvallers om het leven gekomen.De winkel 'City Tex', gelegen in de Waversesteenweg nabij de Naamse Poort, werd omstreeks 13.40 uur door twee personen overvallen. De juwelier overleed tijdens een vuurgevecht. Eén van zijn famileleden raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.De politie kon twee verdachten inrekenen. Eén van hen raakte gewond. Volgens de politie maakten de overvallers geen buit. TweededodeBij een nieuwe overval op een juwelierszaak kwam maandagavond opnieuw iemand om het leven.Twee overvallers hadden het omstreeks 19 uur gemunt op een juwelierszaak op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek. Toen ze met een zak juwelen op een scooter aan de haal gingen, opende de juwelier het vuur. Daarbij kwam één overvaller om het leven. De tweede werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.''Meerpolitieindewijken'In een reactie op de twee overvallen verklaarde Brussels minister-president Charles Picqué (PS) maandagavond dat het noodzakelijk is de aanwezigheid van de politie in de wijken te versterken.Hij pleit voor de rekrutering van bijkomende politie-agenten, meer actie van de federale politie en justitie en ook voor meer aandacht voor preventie.Een versterkte aanwezigheid van de politie in de wijken is volgens Picqué het eerste antwoord dat moet worden gegeven.